Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Εξώδικο Γιώργου Μαχειμάρη σε Σπύρο Βάρελη υποψήφιο Δήμαρχο Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και στο START TV “για ψευδείς και προσβλητικές διαφημίσεις”.

Εξώδικο Γιώργου Μαχειμάρη σε Σπύρο Βάρελη υποψήφιο Δήμαρχο Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και στο START TV “για ψευδείς και προσβλητικές διαφημίσεις”.

Εξώδικο απέστειλε ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης κατά του υποψηφίου Δημάρχου Σπύρου Βάρελη και του τηλεοπτικού σταθμού START TV γιατί όπως ισχυρίζεται προβαίνει  σε συνεχείς πράξεις κατασυκοφάντησής του, μεροληπτώντας σκανδαλωδώς εις βάρος του Δημάρχου, με σκοπό τον ανοίκειο και δόλιο επηρεασμό του εκλογικού σώματος του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας με ασύστολα ψεύδη”. Ακολουθεί το εξώδικο:

“ΕΝΩΠΙΟΝ
ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ & ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΣ
1. Του ΟΤΑ α΄ βαθμού – NΠΔΔ με την επωνυμία «Δήμος Βόρειας Κέρκυρας», που εδρεύει στην τ.κ. Αγίου Παντελεήμονα (Αχαράβη) , Δ.Ε. Θιναλίων του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, όπως αυτός νόμιμα εκπροσωπείται από το Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας Γεώργιο Μαχειμάρη και
2. Του Γεωργίου Μαχειμάρη του Μιχαήλ , Δημάρχου βόρειας Κέρκυρας & επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ», κατοίκου Δήμου Βόρειας Κέρκυρας (Α.Φ.Μ. 027258220 Δ.Ο.Υ. Κέρκυρας).
ΚΑΤΑ
1/ Της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «START TV ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ & ΕΚΔΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.», ιδιοκτήτριας του περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού με τον διακριτικό τίτλο «START TV», που εδρεύει στην εθνική οδό Λευκίμμης- Βρυώνη του Δήμου κεντρικής Κέρκυρας & ΔΝ, όπως αυτή νόμιμα εκπροσωπείται.
2/ Του νόμιμου εκπροσώπου της ως άνω εταιρείας «START TV ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ & ΕΚΔΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.» Ελευθέριου Λιντοβόη, κατοίκου Δήμου κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων.
3/ Του Διευθυντή Ειδήσεων του περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού με τον διακριτικό τίτλο «START TV», ιδιοκτησίας της εταιρείας «START TV ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ & ΕΚΔΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.» Σπυρίδωνος Ζηνιάτη, Δημοσιογράφου/Δ/ντή Ειδήσεων , κατοίκου Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων και
4/ Του επικεφαλής του δημοτικού Συνδυασμού για το Δήμο βόρειας Κέρκυρας με την επωνυμία «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ» και υποψηφίου Δημάρχου Σπυρίδωνος Βάρελη, κατοίκου Δήμου Βόρειας Κέρκυρας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΣ
Την Ανεξάρτητη Αρχή με την επωνυμία «Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης» (ΕΣΡ), που εδρεύει στην Αθήνα Αττικής, οδός Αμερικής αρ. 05, όπως αυτό νόμιμα Εκπροσωπείται.
************************
Ευρισκόμενοι στην τελευταία εβδομάδα και πιο κρίσιμη της προεκλογικής περιόδου για τις δημοτικές & Περιφερειακές εκλογές της 08ης Οκτωβρίου 2023, με την ηθική αυτουργία (και φυσική αυτουργία) του 4ου από εσάς, προβαίνετε άπαντες σε συνεχείς πράξεις κατασυκοφάντησης μας, μεροληπτώντας σκανδαλωδώς εις βάρος κυρίως του 2ου από εμάς, με σκοπό τον ανοίκειο και δόλιο επηρεασμό του εκλογικού σώματος του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας με ασύστολα ψεύδη, που τείνει στο να μεθοδεύσετε την μη εκλογή του 2ου από εμάς ως εκ νέου Δημάρχου Bόρειας Κέρκυρας.
Πέρα από το γεγονός της εξασφαλισμένης αποτυχίας της τακτικής σας αυτής, την οποίαν έχετε, κυρίως οι α’, β’ και γ’ από εσάς ως ΜΜΕ υιοθετήσει τους τελευταίους μήνες εις βάρος μας (πραγματικά ανεξήγητο γιατί!), συνεχώς κλιμακώνετε τις επιθέσεις εναντίον του 2ου από εμάς και των συνεργατών μου, σε σημείο να παραπλανείτε τους πολίτες του Δήμου Bόρειας Κέρκυρας με αισχρά ψεύδη που δημιουργούν την εντύπωση δήθεν «σκανδάλων» και που βεβαίως καταρρακώνουν την τιμή και την υπόληψη και των δυο εξωδίκως δηλούντων.
Στο πλαίσιο λοιπόν της λάσπης αυτής, ήδη τις τελευταίες 2 μέρες, επιχειρώντας με συκοφαντικές διαδόσεις να εξαπατήσετε τους εκλογείς του Δήμου Bόρειας Κέρκυρας, αναπαράγετε (με όλο και μεγαλύτερη συχνότητα μάλιστα!) βίντεο, προφανώς εμπνεύσεως και πνευματικής ιδιοκτησίας του 4ου από εσάς, το οποίο περιγράφει και διαδίδει, όχι απλά ανακρίβειες για εμάς (παρουσιάζοντας μάλιστα συνεχώς ως εικόνα το Δημαρχείο Βόρειας Κέρκυρας, καθώς και το πρόσωπο του 2ου εξ’ ημών!), αλλά ανερυθρίαστα ψεύδη.
Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων εξωφρενικών, αναφέρετε:
Α) Ότι τάχα ο Δήμος βόρειας Κέρκυρας (άρα και οι δημότες του!) πληρώνει τα ακριβότερα σκουπίδια στην Ελλάδα με κόστος αποκομιδής – μεταφοράς με πάνω από 500,00 € τον τόνο, καθώς και
Β) Ότι τάχα απωλέσθηκε οριστικά η χρηματοδότηση από το έργο του κλειστού Γυμναστηρίου προϋπολογισμού € 3.000.000,00.


Η αλήθεια όμως, έναντι των δικών σας ψευδών, είναι η εξής:

ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ:
-Σύμφωνα με το σχετικό Συμφωνητικό (7707/01-09-2023) ανάθεσης σύμβασης εργασιών αποκομιδής 5.107 τόνων ΑΣΑ από τις περιοχές Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, την υπογραφή του οποίου ενέκρινε με την με αριθμό 705/2022 πράξη του το Ζ κλιμάκιο του ελεγκτικού συνεδρίου, το κόστος αποκομιδής των απορριμμάτων έχει ως εξής: 378.694 € μαζί με ΦΠΑ 24% ήτοι 74€ /τόνο
-Σύμφωνα δε με το σχετικό Συμφωνητικό συνολικού ποσού 1.047.552 € με ΦΠΑ 24% για ανάθεση μεταφόρτωσης μεταφοράς 7.500 τόνων ΑΣΑ Δήμου Βόρειας Κέρκυρας στο ΧΥΤΑ Παλαίρου (5501/21-06-2023), μετά από διεθνή διαγωνισμό, το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων έχει ως εξής: 1.047.552 € με ΦΠΑ 24%, ήτοι 139,67 €/τόνο.
Το άθροισμα των δυο μας δίνει 214 €/τόνο, που είναι και η τελική τιμή του κόστους των απορριμμάτων του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας ανά τόνο, πράγμα που πόρρω απέχει από τα 500,00 € ανά τόνο που ψευδώς διαδίδετε εσείς, τάχα τα ακριβότερα σκουπίδια της Ελλάδας!!!!
***Σημειώνουμε ότι άπαντα τα επικαλούμενα ανωτέρω επίσημα έγγραφα έχουν λάβει την επιβαλλόμενη από το νόμο δημοσιότητα και βρίσκονται στην διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου και του κάθε Δημοσιογράφου που επιθυμεί να κάνει καλά τη δουλειά του.
ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ:
Είναι εντελώς ψευδές και συκοφαντικό ότι τάχα χάθηκε οριστικά η χρηματοδότηση από το έργο του κλειστού Γυμναστηρίου προϋπολογισμού € 3.000.000,00!!!

 


Προς επίρρωση του αδιάσειστου και αληθούς ισχυρισμού μας αυτού, παραπέμπουμε στο πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο ίδιος ο αξιότιμος Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κέρκυρα «260 +ΕΡΓΑ για τα ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ του 2030» μόλις στις 19 Απριλίου 2023, όπου (στην σελ. 64, point 75) καταγράφεται η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΜΕ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 3 ΕΚΑΤΟΜ. €. Μέχρι σήμερα δεν έχει ανακληθεί η χρηματοδότηση αυτή από κανένα Υπουργείο.
ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΨΕΥΔΕΣΤΕ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΟΤΙ ΧΑΘΗΚΕ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΥΤΗ, ελπίζοντας ότι θα πείσετε τους πολίτες ότι τάχα τους ζημιώσαμε.

 


Βέβαια, είναι αντιληπτό και πάνω από βέβαιο ότι όλα αυτά τα ψευδή στοιχεία που επικινδύνως προβάλλετε συνεχώς από το ΜΜΕ σας, σας τα χορήγησε ο 4ος από εσάς, ο οποίος ελπίζει ότι θα κερδίσει την εμπιστοσύνη του λαού και ότι θα διαδεχθεί τον 2ο από εμάς, πετώντας μου λάσπη.
Αναρωτηθήκατε όμως πόσο επικίνδυνος είναι ένας άνθρωπος που δεν έχει αίσθηση της πραγματικότητας, έχοντας διατελέσει επί 4 χρόνια επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο;
Εξηγήσατε ποτέ στους πολίτες ποσό επικίνδυνος δύναται να καταστεί ένας τοπικός πολιτικός που θέλει να γίνει Δήμαρχος και που, ενώ συμμετέχει στο Δημοτικό Συμβούλιο επί 4 χρόνια, δεν ξέρει αν χάθηκε ένα έργο 3.000.000€ και δεν ξέρει το κόστος των σκουπιδιών του Δήμου του;
Αν όντως δεν ξέρει…
Διότι εναλλακτικά είναι επαγγελματίας συκοφάντης, σας έχει παρασύρει σε πολύ σοβαρές ποινικές και αστικές ευθύνες.


Κύριοι,
Ομολογούμε ότι εσείς, έως σήμερα είχατε υιοθετήσει μια τακτική μηδενισμού του έως τώρα έργου της Δημοτικής Αρχής Βόρειας Κέρκυρας, μηδενικής προβολής της υποψηφιότητας του β΄ από εμάς και του συνδυασμού του, ως εκ νέου υποψηφίων, και ταυτόχρονα υπερπροβολή των θέσεων της καθ’ ημάς αντιπολίτευσης.
Σήμερα γίνεστε πλέον επικίνδυνοι, συμπέρασμα που συνάγεται από το μέγεθος των ψευδών που ατυχώς προβάλετε νυχθημερόν.
Έχετε καταστρατηγήσει κάθε νομιμότητα και δεοντολογία και είστε σοβαρά υπόλογοι γι’ αυτό.
Ευτυχώς για εμάς και δυστυχώς για εσάς, οι πολίτες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, δεν εξαπατώνται από τις ανοησίες σας, διότι μας ξέρουν και σας ξέρουν.
Τούτο όμως δεν αίρει τις σοβαρότατες ευθύνες σας, εκ της τελέσεως σοβαρότατων ποινικών αδικημάτων εις βάρος μας και δη της εξύβρισης, δυσφήμισης και συκοφαντικής δυσφήμισης (άρθρα 361, 362 & 363 ΠΚ) και μάλιστα δια του τύπου (Ν. 145/1989).
Επειδή έχετε τελέσει τα ως άνω ποινικά αδικήματα με ξεκάθαρο δόλο και πρόθεση, με δε τον 4ο από εσάς και ηθικό, αλλά και φυσικό αυτουργό των εγκλημάτων αυτών.
Επειδή έχετε προσβάλλει βάναυσα την τιμή, υπόληψη και προσωπικότητα μας με την ανωτέρω συμπεριφορά σας, γεννάται δε σε εμάς, εκ των άρθρων 57, 59, 914 και 932 ΑΚ, εκτός των άλλων, δικαίωμα χρηματικής ικανοποίησης για ηθική βλάβη.
Επειδή οφείλετε άμεσα και συγκεκριμένα εντός 12 ωρών από την κοινοποίηση σε εσάς της παρούσας, να άρετε κάθε προσβολή με δημόσια δήλωση σας που πρέπει να γίνει κατά τον ίδιο τρόπο με την προσβλητική δήλωση μέσα από το ίδιο ΜΜΕ, καθώς και να παραλείπετε κάθε εις βάρος μας προσβολή στο παρόν και στο μέλλον.
Επειδή πρέπει το επίμαχο συκοφαντικό και προσβλητικό βίντεο να σταματήσει να αναπαράγεται από το σταθμό σας, καθώς και από κάθε άλλο σταθμό (αφορά κυρίως τον 4ο από εσάς που προφανώς αποτελεί δική του πνευματική ιδιοκτησία).
Επειδή η εις βάρος μας προσβολή επιτείνεται από το γεγονός ότι το ΜΜΕ σας είναι Περιφερειακό (και όχι απλά τοπικό), άρα έχετε ισοπεδώσει δολίως την προσωπικότητα μας ενώπιον χιλιάδων συμπολιτών μας σε όλη την Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων (που προφανώς δεν έχουν εικόνα για εμάς και σχηματίζουν άποψη βλέποντας αυτό που τους «προσφέρετε») καθώς και στους Δήμους κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, Νότιας Κέρκυρας και Παξών.
Επειδή αν δεν πράξετε τα από εμάς υποδεικνυόμενα, εντός της προθεσμίας που σας τάσσουμε, θα προβούμε σε εις βάρος σας κατάθεση μήνυσης, για την οποίαν θα ζητήσουμε την αυτόφωρη διαδικασία και την άμεση καταδίκη σας, καθώς και αγωγή χρηματικής ικανοποίησης για ηθική βλάβη, ύψους € 1.000.000,00, το ποσό δε που θα μας επιδικαστεί δηλώνουμε εκ των προτέρων ότι θα το δωρίσουμε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Κέρκυρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων, στο Ίδρυμα χρονίως πασχόντων «Η ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ» καθώς και στον Οργανισμό «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ».
Επειδή η Ανεξάρτητη Αρχή του ΕΣΡ προς την οποία κοινοποιείται η παρούσα πρέπει να επιληφθεί και να επιβάλει αυστηρότατες κυρώσεις στο εν λόγω ΜΜΕ και τους υπεύθυνους του.
Επειδή η τακτική σας εν γένει σκοπεί στην συκοφάντηση και κακομεταχείριση μας, καθώς και στον ύπουλο επηρεασμό του εκλογικού σώματος με ασύστολα ψεύδη.
Επειδή οφείλετε να τηρείτε στο έπακρο την ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία και τη νομοθεσία της προστασίας της προσωπικότητας μας.
Επειδή η παρούσα ασκείται παραδεκτά νόμω και ουσία βάσιμα.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Και με την ρητή κι ευρεία επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας,
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για την μη νόμιμη, συκοφαντική, δυσφημιστική, εξυβριστική, προσβλητική, δόλια και κακόπιστη συμπεριφορά σας, για τα όσα ψευδή και δυσφημιστικά μεταδίδονται από τον τηλεοπτικό σας σταθμό,

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ,
όπως, εντός προθεσμίας δώδεκα ωρών (12) ωρών από την επίδοση της παρούσας, αποκαταστήσετε την αλήθεια, αποσύροντας ο πρώτος εξ’ υμών από το τηλεοπτικό σας πρόγραμμα την ως άνω «πολιτική διαφήμιση» η οποία περιέχει ψευδείς, δυσφημιστικές και παραπλανητικές πληροφορίες, οι οποίες θίγουν βάναυσα όχι μόνον την προσωπικότητά μου, την τιμή και την υπόληψή μου, ως προσώπου, καθώς και την υπόστασή μου ως Δημάρχου, αλλά παραπληροφορούν βάναυσα την κοινή γνώμη, με σκοπό τον αθέμιτο επηρεασμό του εκλογικού σώματος. Η αποκατάσταση αυτή πρέπει να γίνει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η προσβολή, δηλαδή, με την άμεση απόσυρση της συγκεκριμένης «πολιτικής διαφήμισης», καθώς και με τη δημοσίευση από τον πρώτο από εξ’ υμών τηλεοπτικό σταθμό των πραγματικών στοιχείων, όπως αυτά παρατίθενται παραπάνω και με την ίδια συχνότητα που μας δυσφημήσαμε μέχρι την ημέρα που ο νόμος επιτρέπει. Άλλως:
ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι σε κάθε διαφορετική περίπτωση θα ασκήσουμε έναντί σας τα νόμιμα δικαιώματά μας σε κάθε αρμόδιο Δικαστήριο και Αρχή, εκ της θιγείσας τιμής, υπόληψης και προσωπικότητάς μας, όπως τα δικαιώματα μας αυτά ανωτέρω περιγράφονται και θα ζητήσουμε την κρίση των δικών σας ευθυνών.
ΚΑΛΟΥΜΕ δε την Ανεξάρτητη Αρχή του ΕΣΡ να επιβάλλει τις νόμιμες κυρώσεις στην καθής εταιρεία και τους υπεύθυνους της για την έως τώρα απαράδεκτη και προσβλητική άμα και συκοφαντική συμπεριφορά της.
Διαμαρτυρόμαστε επίσης για τα έξοδα σύνταξης και κοινοποίησης της παρούσας.
Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα εις όποιους αυτή απευθύνεται προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας το κείμενο της παρούσας στην έκθεση επιδόσεως.
Δήμος Βόρειας Κέρκυρας, ΑΧΑΡΑΒΗ 02/10/2023

Ο εξωδίκως δηλών και καλών
Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας και Επικεφαλής του συνδυασμού
«ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»,

Γεώργιος Μαχειμάρης

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή