Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Γράφει ο Χρυσόστομος Μπούκας

Εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Γράφει ο Χρυσόστομος Μπούκας

Καταλαβαίνω ότι κάθε υποψήφιος, ένα μήνα προ των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, προσπαθεί να αναδείξει τις καλύτερες πτυχές της προσωπικότητάς του, ώστε να κερδίσει την εμπιστοσύνη και την ψήφο των συνδημοτών μας.

Είναι απολύτως κατανοητό και θεμιτό.

Από τη λογική αυτή, μέχρι ανακοίνωσης με την προσπάθεια «ενημέρωσης» Αντιδημάρχου για τα έργα που αναλαμβάνει ο Δήμος να εκτελέσει, ή όσα από τα έργα εξελίσσονται και θα αποπερατωθούν, εφόσον οι Δημότες εμπιστευθούν εκ νέου την απερχόμενη Δημοτική Αρχή, αυτό με ξεπερνάει.

Γράφει λοιπόν Αντιδήμαρχος: «να σας εξηγήσω τι μπορεί να έχει αλλάξει ήδη στην καθημερινότητα σας από τα έργα που έχει ήδη εξασφαλίσει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και πώς ένα ποσό που αγγίζει τα 200.000.000 ευρώ μπορεί να φέρει αλλαγή και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης μέσα από την ωρίμανση των έργων που διαχειρίζεται ο Δήμος ειδικά στην επόμενη τετραετία. Έτσι, ενδεικτικά αναφέρω:

1) Έχουν ήδη εξασφαλιστεί 181.000.000 € για το μεγαλύτερο έργο που θα έχει γίνει ποτέ στο νησί μας δίνοντας εκείνη τη μόνιμη και βιώσιμη λύση στο τεράστιο πρόβλημα της ύδρευσης!!! Πόσιμο και ποιοτικό νερό στις βρύσες μας!

2) 2.851.212,04 € για την ανάπλαση του Άλσους Γαρίτσας Ανεμομύλου, ώστε να γίνει το στολίδι της πόλης μας! Ένα Άλσος που θα το απολαμβάνουμε πραγματικά όλοι!

1ον. Διαχειρίζεται δηλαδή ο Δήμος Κερκυραίων το έργο των φραγμάτων και την επόμενη τετραετία θα έχουμε «πόσιμο και ποιοτικό νερό στις βρύσες μας!»

Ερωτώ καλοπροαίρετα: αντέχει σε στοιχειώδη λογική αυτή η «ενημέρωση» σας;

2ον. Σαν Αντιδήμαρχος οφείλετε να γνωρίζετε, ή αν δεν γνωρίζετε μπορείτε απλά να ρίξετε μια ματιά σε τρέχοντα θέματα που έρχονται προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σας παραθέτω το επίσημο έγγραφο:

Στοιχεία έργου ανάπλασης Άλσους Γαρίτσας – Ανεμομύλου:

Προϋπολογισμός: 2.080.000,00 Ευρώ

Φορέας κατασκευής: Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων

Χρηματοδότηση: ΠΔΕ – ΣΑΕΠ 0221 – MIS 5050, ΚΑ 64.7341.039

Μελέτη: 05/2019

Ημερομηνία αποσφράγισης προσφορών: 18/02/2021

Απόφαση κατακύρωσης: 46-3/8-10-2021 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κέρκυρας

Ανάδοχος: Κ/Ξ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΡΟΝΙΚΗΣ – ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΙΕΜΑΔΗΣ

Έκπτωση: 45,12%

Ποσό συμφωνητικού: 1.142.824,29 Ευρώ (με το ΦΠΑ)

Ημ. Υπογραφής σύμβασης: 12/01/2022

Επιβλέπων: Πεβεράτου Μ. – Στρατηγός Δ – Ζάραγκας Γ.

Προθεσμίες: Αρχική σύμβαση έως 12/4/2023

Κυρία Αντιδήμαρχε, το έργο έχει κατακυρωθεί με το ποσό των 1.142.824,29 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Εσείς, γιατί μας «ενημερώνετε» για ποσό υπερδιπλάσιο, δηλαδή εκείνο των 2.851.212,04 ευρώ; Και δεν αποσαφηνίζετε εάν στην τιμή που αναφέρετε συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ ή όχι.

Ξέρετε κάτι πέραν της επίσημης υπογραφείσας σύμβασης, που όλοι εμείς αγνοούμε;

Καταλαβαίνω την αγωνία σας να παρουσιάσετε έργο στην διάρκεια της Δημοτικής σας θητείας, το οποίο θα συνεχίσετε στην επόμενη, εφόσον οι Δημότες σας επιλέξουν εκ νέου.

Μια συμβουλή: προσοχή, γιατί αυτό που εσείς επιχειρείτε να αναδείξετε καθ΄ υπερβολήν, είναι δυνατόν να διολισθήσει σε διακωμώδηση, προσωπική και παραταξιακή.

Δεν συνεχίζω.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή