Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » ΔΥΠΑ: «Τρέχουν» οι αιτήσεις για χορήγηση εκπτωτικής κάρτας Nέων -Ποιοι είναι δικαιούχοι

ΔΥΠΑ: «Τρέχουν» οι αιτήσεις για χορήγηση εκπτωτικής κάρτας Nέων -Ποιοι είναι δικαιούχοι

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023 μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις για την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων. Όσοι λάβουν την κάρτα θα απολαμβάνουν εκπτώσεις και προνόμια για 2 χρόνια.
Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων απευθύνεται σε νέους ηλικίας 13-30 ετών και προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις σε υπηρεσίες και προϊόντα, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε πάνω από 37 ακόμα χώρες της Ευρώπης. Οι κάτοχοι της κάρτας απολαμβάνουν εκπτώσεις και προσφορές σε προϊόντα και υπηρεσίες σε τομείς όπως εκπαίδευση, τουρισμό, μεταφορές, πολιτισμό, υγεία, αθλητισμό, διασκέδαση, εστίαση, τηλεφωνία κ.α. Στην Ελλάδα, οι κάτοχοι έχουν πρόσβαση σε ένα δίκτυο με περισσότερες από 420 συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και φορείς.
Μέχρι στιγμής με την συνεργασία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) έχει ήδη διατεθεί δωρεάν η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων σε 18.000 νέους.
Η δράση δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους ανέργους έως 30 ετών, καθώς και σε όλους τους μαθητές των 50 Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) Μαθητείας και στους σπουδαστές ηλικίας έως 30 ετών των 30 ΙΕΚ της ΔΥΠΑ, να υποβάλουν αίτηση για τη δωρεάν χορήγηση της κάρτας.
Πώς θα υποβάλετε αίτηση
Οι αιτήσεις για την απόκτηση της κάρτας συνεχίζονται όπως προείπαμε μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:
https://applications.europeanyouthcard.gr/Card/insertnewcardexternal.aspx?locale=el-gr
Η κάρτα παραλαμβάνεται α) σε 146 καταστήματα της Vodafone, που συνεργάζονται για αυτό το σκοπό με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και β) στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων σε Αθήνα (Αχαρνών 417 & Κοκκινάκη, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ Αγ. Ελευθέριος) και Θεσσαλονίκη (Λιμάνι Θεσσαλονίκης, Α’ προβλήτα, Κτίριο Γραφείων ΟΛΘ Δημόσιας Αρχής Λιμένων).
Για περισσότερες πληροφορίες για τις εκπτώσεις και παροχές της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων επισκεφτείτε: https://europeanyouthcard.gr/

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή