Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Διεθνές Φεστιβάλ Μεσογειακών Πολιτισμών: Μουσικές και χοροί της Μεσογείου στο Δημοτικό Θέατρο

Διεθνές Φεστιβάλ Μεσογειακών Πολιτισμών: Μουσικές και χοροί της Μεσογείου στο Δημοτικό Θέατρο

Σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση γεμάτη χρώματα, μουσικές και χορούς της Μεσογείου, έγινε το βράδυ της Τετάρτης 6/9 η επίσημη έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Μεσογειακών Πολιτισμών στην αίθουσα του δημοτικού θεάτρου, καθώς ο καιρός δεν επέτρεψε η εκδήλωση να πραγματοποιηθεί στα Ανάκτορα των Αρχαγγέλου Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Οι διοργανωτές του Διεθνούς Φεστιβάλ, που τελεί υπό την αιγίδα της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελαροπούλου, Κ. Ιωαννίδης, πρόεδρος του ελληνικού τμήματος του CIOFF, Α. Φλώρος, πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ρ. Δαλιανούδη Αν. Καθηγήτρια Μουσικής και Οπτικο-ακουστικού Πολιτισμού, Τμ. Τεχνών Ήχου και Εικόνας  και Γ. Γαρνέλης πρόεδρος του μορφωτικού πολιτιστικού συλλόγου των Σινιών, κήρυξαν την έναρξη των εκδηλώσεων ενώ χαιρετισμό απεύθυναν επίσης ο πρόεδρος του CIOFF ALEJANDRO CAMACHO GONZALEZ και η  Εκπρόσωπος Τομέα CIOFF® Νότιας Ευρώπης ANNA MARIA BOILEAU.

Για πάνω από δυο ώρες,  εκπρόσωποι από  δώδεκα χώρες που βρέχονται από την Μεσόγειο Θάλασσα  χόρεψαν  παραδοσιακούς χορούς του τόπου τους, εισπράττοντας θερμό χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους.

Χορευτικά γκρουπ από  Ελλάδα, Ισπανία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Ιταλία, Πορτογαλία, Μαυροβούνιο, Κροατία, Σλοβενία, Αλβανία,  Κύπρος, Ισραήλ, Γαλλία φορώντας τις παραδοσιακές τους φορεσιές,  μετέφεραν την παράδοση των περιοχών τους στην σκηνή του δημοτικού θεάτρου, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ για σήμερα (7/9) περιλαμβάνουν  μουσικά και χορευτικά δρώμενα στις 7:30 το απόγευμα στην Πλατεία Annunziata, πλατεία Δημαρχείου, πλατεία Λεμονιάς, Λιστόν ενώ  στις  9 στο προσκοπείο θα δοθεί μουσικοχορευτική παράσταση, με τη συμμετοχή συγκροτημάτων από Ελλάδα, Ιταλία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Γαλλία, Κροατία, Μαυροβούνιο.

Επίσης σήμερα στις 7:30 στο δημαρχείο στην Αχαράβη, στο δήμο βόρειας Κέρκυρας, θα παρουσιάσουν χορευτικό παραδοσιακό πρόγραμμα γκρουπ από Ελλάδα, Σλοβενία, Πορτογαλία, Ισπανία, Κύπρο, Αλβανία, Ισραήλ ενώ παράλληλα θα λειτουργεί  έκθεση παραδοσιακών γαμήλιων φορεσιών από τις χώρες της Μεσογείου (CIOFF® Living Wedding Traditions Cultural Project) και έκθεση φωτογραφίας από την φωτογραφική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου Σινιών.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή