Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας: Οι String Trio σήμερα στο Duomo

Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας: Οι String Trio σήμερα στο Duomo

 Το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας παρουσιάζει για μια μοναδική βραδιά τους λιγότερο ακουσμένους συνδυασμούς των String Trio (βιολί, βιόλα και τσέλο), μέσα από τους διεθνείς καλλιτέχνες Maxim Rysanov (βιόλα), Nikita Boriso-Glebsky (βιολί) και Dóra Kokas (βιολοντσέλο) σήμερα Τρίτη 3 Οκτωβρίου στις 20:00 στον Ιερό Καθολικό Ναό Αγίων Ιακώβου και Χριστοφόρου (Duomo).

Η τρέχουσα περιοδεία του “Music Network” φέρνει στο κοινό, τους λιγότερο ακουσμένους συνδυασμούς των String Trio (βιολί, βιόλα και τσέλο), μέσα από τους διεθνείς καλλιτέχνες Maxim Rysanov (βιόλα), Nikita Boriso-Glebsky (βιολί) και Dóra Kokas (βιολοντσέλο).

Είναι παράξενο ότι δεν ακούμε αυτόν τον συνδυασμό πιο συχνά, οπτικά όμως λειτουργεί πολύ καλά επί σκηνής: ένας μουσικός στο κέντρο, απέναντι προς το κοινό, πλαισιωμένος εκατέρωθεν από τους δύο συναδέλφους του. Είναι πολύ συναδελφικό και χαλαρό. Απόψε μας χαρίζουν μια δυνατή επιλογή από τη μουσική τους, που είναι διαθέσιμη για τρίο εγχόρδων, παρουσιάζοντας δύο έργα από τα τέλη του 1700, και δύο έργα, που γράφτηκαν τα τελευταία 20 χρόνια.

Το “Insight” (2002) της Dobrinka Tabakova για τρίο εγχόρδων, που αρχικά γράφτηκε για τον

Maxim Rysanov σε διαφορετικό σύνολο, είναι ένα κομμάτι που αφορά τη συγχώνευση, μετατρέποντας τα τρία όργανα σε μια ενιαία ηχητική οντότητα. Από τους τονικούς κυματισμούς της έναρξης έως την πιο έντονη ενέργεια των πιο γρήγορων ενοτήτων, οι τρεις μουσικοί δημιουργούν μια όμορφη ηχητική υφή. Οι σταδιακές αρμονικές μετατοπίσεις, ακτινοβολούν γύρω από ένα χαμηλό βουητό, και δημιουργούν ένα πλούσιο διαλογιστικό αποτέλεσμα.

 

Μετά από αυτό, εισερχόμαστε στον παιχνιδιάρικο κόσμο του νεαρού Μπετόβεν με το “String Trio in G”, το οποίο συνέθεσε όταν ήταν ακόμη στα μέσα των 20 ετών του. Οι μουσικοί ενεργούν τώρα ως τρεις ξεχωριστές φωνές – καθαρές και σαφείς. Το φινάλε αναδεικνύει μια αίσθηση φλογερής συγκέντρωσης και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των τριών μουσικών, με το παίξιμο τους να είναι κομψό και εκλεπτυσμένο, με μια εξαιρετική πορεία προς το τέλος.

Προσθέτοντας μια εποχιακή πινελιά στο πρόγραμμα, ακολουθεί το πρόσφατα γραμμένο “Imbolic Meditation” του Ed Bennett. Ένα βαθιά ατμοσφαιρικό έργο, που παρασύρει τα όργανα σε μια έντονη ηρεμία.

Η συναυλία κλείνει με το παλαιότερο κομμάτι του προγράμματος, και ίσως το παλαιότερο που γραφτηκε για αυτόν τον συνδυασμό, το “Divertimento in E flat for String Trio”, του Μότσαρτ. Χτισμένο σε έξι μέρη, υπάρχουν πολλά που πρέπει να κατανοήσει κανείς σε αυτό το εντυπωσιακό κομμάτι, με την εξαιρετική γραφή, που αναδεικνύει ένα εύστοχο και ελκυστικό παίξιμο.

Πληροφορίες: – www.corfuif.gr

Είσοδος Ελεύθερη

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με την πολύτιμη υποστήριξη χορηγών, φίλων και εθελοντών.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Ιόνια Νησιά-ΕΣΠΑ 2014-2020 με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Διονύσης Γραμμένος

Οργάνωση Παραγωγής: LabyardProductions

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Νίκος Ερηνάκης

 

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή