Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Διαχειριστική Αρχή INTERREG 2021-2027: «DigitalSkillsfortheCitizens» στο πλαίσιο της ημέρας “InterregCooperationDay”

Διαχειριστική Αρχή INTERREG 2021-2027: «DigitalSkillsfortheCitizens» στο πλαίσιο της ημέρας “InterregCooperationDay”

H Διαχειριστική Αρχή INTERREG 2021-2027 /Κοινή Γραμματεία του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασία ςInterregIPAΙΙ «Ελλάδα-Αλβανία 2014-20202», διοργανώνουν στο πλαίσιο της ημέρας InterregCooperationDay την εκδήλωση με τίτλο“ DigitalSkillsfortheCitizens”. Η Εκδήλωση θα είναι ολοήμερη και θα λάβει χώρα την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023 στην Κέρκυρα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει χαρακτηρίσει το 2023 ως το «Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων», με στόχο την υποστήριξη των πολιτών στην απόκτηση των κατάλληλων δεξιοτήτων, που θα συμβάλλουν στην εξασφάλιση ποιοτικών θέσεων εργασίας και κατ’ επέκταση στην ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών κοινοτήτων.

Στο πλαίσιο του εκδηλώσεων του «Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων» καθώς και των εκδηλώσεων “InterregCooperationDay” από άλλα διασυνοριακά προγράμματα που πρόκειται να διοργανωθούν (ή έχουν διοργανωθεί) σε ολόκληρη την Ευρώπη, η  Διαχειριστική ΑρχήINTERREG2021-2027 και η Κοινή Γραμματεία του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας InterregIPAΙΙ «Ελλάδα-Αλβανία 2014-20202», στοχεύουν να αναδείξουν έργα διασυνοριακής συνεργασίας που μέσα από τις δράσεις τους συμβάλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών στην Ελλάδα και την Αλβανία σε διάφορους τομείς.

Ενδεικτικά, θα παρουσιαστούν ψηφιακά εργαλεία που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο των έργων WASTE RREACT (ανάπτυξη εργαλείων για την ενίσχυση της χωριστής συλλογής απορριμμάτων), GOAL n ZEBs (ψηφιακή πλατφόρμα για την ενεργειακή απόδοση), iTHEAκαι THEMA (εφαρμογές για την ανάδειξηθεματικών τουριστικών διαδρομών), VIRTUALAND (πλατφόρμα ψηφιοποίησης πολιτιστικών αγαθών), SMARTiMONY και TACTICALTOURISM (ψηφιακή αφήγηση για μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς). Επιπροσθέτως, θα παρουσιαστούν επιτυχή αποτελέσματα έργω που έχουν υλοποιηθεί στο νησί της Κέρκυρας (παρουσίαση ψηφιακής δακοπαγίδας στο πλαίσιο του έργου OLIVECULTUREκαι οχήματος αποκομιδής στα πλαίσια του EHORECAWANET).

Επίσης, στα πλαίσια του έργου iAlarmsθα παρουσιαστεί ο μηχανισμός έγκαιρης πρόγνωσης ακραίων καιρικών φαινομένων που έχει αναπτυχθεί από τους εταίρους του έργου,

Με αυτόν τον τρόπο, μέσα από το InterregCooperationDayθα αναδειχθούν μερικές από τις βέλτιστες πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί μέχρι στιγμής, καθώς το Πρόγραμμα InterregIPAIICBC «Ελλάδα-Αλβανία 2014-20202» πλησιάζει στην ολοκλήρωσή του.

Η Εκδήλωση θα είναι ολοήμερη. Κατά τις πρωινές ώρες θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση των ειδικών προσκεκλημένων από την Ελλάδα και την Αλβανία στο Αχίλλειον και στις 16:00 σε υπαίθριο χώρο του Ιονίου Πανεπιστημίου (Πλατεία Τσιριγώτη 7, παλαιό Ψυχιατρείο),  θα λάβουν χώρα οι εισηγήσεις και παρουσιάσεις για τα ψηφιακά εργαλείων που έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο των έργων του Προγράμματος.

 

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή