Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » ΔΙΑΠΛΟΥΣ: Συντονιστής φορέας σε ERASMUS «άλλαξε την ζωή σου μέσω της περιπέτειας»

ΔΙΑΠΛΟΥΣ: Συντονιστής φορέας σε ERASMUS «άλλαξε την ζωή σου μέσω της περιπέτειας»

Ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων του θεραπευτικού προγράμματος «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» της ΨΚ του ΓΝΚ, συμμετέχει σαν συντονιστής φορέας σε πρόγραμμα διασυνοριακό ERASMUS με τίτλο «Change Your Life Through Adventure» .

Είναι ένα πρόγραμμα περιπέτειας και θεραπείας που χρησιμοποιεί τη φύση και την περιπέτεια για να βοηθήσει τα άτομα να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της ζωής, μέσω διασκεδαστικών δραστηριοτήτων περιπέτειας, συνεργασίας, σύνδεσης με τη φύση και ομαδικών συζητήσεων. Αφορά νεαρούς ενήλικες, που περιλαμβάνει μια ποικιλία διασκεδαστικών δραστηριοτήτων, όπως κατασκήνωση, κανό καγιάκ και παιγνίδια συνεργασίας και προσωπικής ανάπτυξης! Το επιδιωκόμενο  αποτέλεσμα είναι η ενίσχυση της υγείας, της ευεξίας, της αυτοπεποίθησης και της σύνδεσης με τη φύση και τους ανθρώπους, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας όσον αφορά την πρόληψη και απεξάρτηση από εξαρτησιογόνες ουσίες, αλλά και η ανάδειξη στελεχών που θα μπορούν να οργανώνουν σε τοπικό επίπεδο αντίστοιχα προγράμματα στο  μέλλον!

Αυτή την εποχή, με έμπειρους συντονιστές εκπαιδευτές που έρχονται από Ισπανία, αλλά και τοπικά στελέχη των εμπλεκομένων τοπικών φορέων, θα πραγματοποιηθεί τριήμερη κατασκηνωτική συγκέντρωση στον Ίσσο, ενώ την Δευτέρα 2 Οκτώβρη στην αίθουσα του Λαοδάμα (Ιωάννου Θεοτόκη 104, ώρα 20:00)  θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με τίτλο « άλλαξε την ζωή σου μέσω της περιπέτειας» και είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στο πρόγραμμα εκτός του συντονιστή φορέα Συλλόγου «Διάπλους» και του τοπικού «Κόρισσου Περιβαλλοντικού Π&Α συλλόγου» ,συμμετέχουν  δυο αντίστοιχες οργανώσεις από το Εξωτερικό, ήτοι « YOUR WINDROSE PSICOLOGIA NATURALEZA Y AVENTURA (Your WindRose)» από Βαλένθια Ισπανίας και  « IL PONTE – CENTRO DI SOLIDARIETA ONLUS (Il Ponte)»από Ρώμη( CIVITAVECCHIA ) Ιταλίας , πόλεις που επισκέφθηκαν  πρόσφατα στελέχη από Κέρκυρα για ανταλλαγή κυρίως τεχνογνωσίας.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή