Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Διαδικτυακό Σεμινάριο «Διαπολιτισμικότητα μέσω της Αυτομελέτης ως Μεθόδου Έρευνας»

Διαδικτυακό Σεμινάριο «Διαπολιτισμικότητα μέσω της Αυτομελέτης ως Μεθόδου Έρευνας»

Διαδικτυακό σεμινάριο για υποψήφιους διδάκτορες με θέμα τη «Διαπολιτισμικότητα μέσω της Αυτομελέτης ως Μεθόδου Έρευνας» συνδιοργανώνουν το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο George Mason της Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών στις 19 – 20 Οκτωβρίου.

Το σεμινάριο αποτελεί εισαγωγή στην Αυτομελέτη ως μέθοδο ποιοτικής έρευνας και επομένως αφορά οποιοδήποτε ακαδημαϊκό κλάδο και τομέα σπουδών ωστόσο η έμφαση αυτού του σεμιναρίου είναι στις διαπολιτισμικές σπουδές. Η εξοικείωση με τη συγκεκριμένη μέθοδο έχει ως στόχο να εκπαιδευτούν, όσοι επιθυμούν, στη διατύπωση ερευνητικών ερωτημάτων σε πρώτο πρόσωπο προκειμένου να μπορούν να τη χρησιμοποιούν ως δυναμικό μέσο έκφρασης και αποτύπωσης της ερευνητικής τους ταυτότητας. Μέσω της ανταλλαγής ιδεών και απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων θα υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης καλών πρακτικών στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή της αμοιβαίας καθοδήγησης (reciprocal mentoring). Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο δεν απαιτούνται γνώσεις και εμπειρία στη συγκεκριμένη μέθοδο έρευνας.

Στο σεμινάριο θα διδάξουν  μέλη ΔΕΠ και των δύο ιδρυμάτων, και συγκεκριμένα η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Courtney Baker, η Επίκουρη Καθηγήτρια Laura Bitto, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ιωάννης Καρράς και η Ομότιμη Καθηγήτρια Anastasia Samaras. Σε πρώτη φάση, το σεμινάριο απευθύνεται σε υποψήφιους διδάκτορες του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου, ενώ στη συνέχεια μπορεί να επεκταθεί και στα υπόλοιπα Τμήματα.

Η πρωτοβουλία της διοργάνωσης αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Προγράμματος Ακαδημαϊκής Συνεργασίας (International Academic Partnerships Program – IAPP) μεταξύ Ελληνικών και Αμερικανικών Πανεπιστημίων σε συνεργασία με το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και το  Αμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στην Ελλάδα Fullbright.

https://ionio.gr/gr/news/28902/

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή