Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Δημοτική Πινακοθήκη: Έκθεση της Χριστίνας Αδάμη

Δημοτική Πινακοθήκη: Έκθεση της Χριστίνας Αδάμη

Η Πινακοθήκη Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων παρουσιάζει την Χριστίνα Αδάμ στην τρίτη της ατομική έκθεση ζωγραφικής, που τη φέρνει για πρώτη φορά σε επαφή με το κερκυραϊκό κοινό.

Η Χριστίνα Αδάμ, μαθήτρια αρχικά του ζωγράφου Τάσου Ρήγα στο ελεύθερο σχέδιο, σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) με καθηγητή τον Χρόνη Μπότσογλου, την περίοδο 2002-2007.
Αποφοίτησε με άριστα και συνέχισε τις σπουδές της από το 2008 έως το 2010, στο University for the Creative Arts (UCA) της Αγγλίας.
Έχει πραγματοποιήσει 2 ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα (2014, 2017) και έχει συμμετάσχει σε 20 ομαδικές, στην Ελλάδα και την Αγγλία , ενώ έχει λάβει μέρος σε Art Residencies στο Μιλάνο.
Από το 2022 συμμετέχει στην Ομάδα Τέχνης Σημείο, με δάσκαλο τον ζωγράφο Γιώργο Ρόρρη.

Η έκθεση που παρουσιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης “Θάνος Χρήστου” περιλαμβάνει 16 έργα παραστατικής ζωγραφικής με έντονα εξπρεσιονιστικά στοιχεία, προσωπογραφίες, γυμνά και νεκρή φύση.

Η ίδια η καλλιτέχνιδα, αναφέρει για τη δουλειά της:
(…) Με ενδιαφέρει η ζωγραφική ως διαδικασία. Συνήθως δουλεύω με μοντέλο, με αντικείμενα του χώρου, όπως και με κάποιες συνθέσεις. Αφετηρία είναι η παρατήρηση, μέσω της οποίας προσπαθώ να κατανοήσω το θέμα μου αλλά και την ίδια την ζωγραφική (…)

Η Χριστίνα Αδάμ είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Τεχνών Ελλάδος. Έργα της βρίσκονται στη συλλογή του Μουσείου Φρυσίρα και σε ιδιωτικές συλλογές. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου στις 7:30 μ.μ. και θα διαρκέσει έως τις 08 Οκτωβρίου.

Είσοδος ελεύθερη

Σύντομες Πληροφορίες
• Εγκαίνια: Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 & ώρα 7:30 μ.μ.
• Χώρος: Αίθουσα Τέχνης “Θάνος Χρήστου”
• Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Κυριακή, 10:00 – 16:00 (Δευτέρα & αργίες, κλειστά)
• Διάρκεια: 13/09 – 06/10/2023
• Επικοινωνία: 26610 48690 – pinakcrf1@gmail.com

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή