Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Δημοτικές εκλογές: Άλλαξε ο δήμαρχος μετά από επανακαταμέτρηση των ψήφων στο Διδυμότειχο

Δημοτικές εκλογές: Άλλαξε ο δήμαρχος μετά από επανακαταμέτρηση των ψήφων στο Διδυμότειχο

Με 65 ψήφους διαφορά βγήκε ο νέος δήμαρχος στο Διδυμότειχο παρότι στην αρχική καταμέτρηση εμφανιζόταν πίσω από τον αντίπαλό του – Το μοιραίος λάθος δικαστικής αντιπροσώπου

Μετά από ένα «θρίλερ» που κράτησε κάτι περισσότερο από δύο εβδομάδες, το Διδυμότειχο έχει νέο δήμαρχο και αυτός είναι ο Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, παρότι αρχικά είχε χάσει την εκλογική αναμέτρηση. Παρότι για την συγκεκριμένο δήμο οι υποψήφιοι ήταν μόλις δύο, τα αποτελέσματα ήρθαν μετά την δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών καθώς το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από οριακό.

Συγκεκριμένα, στα επίσημα αποτελέσματα της 8ης Οκτωβρίου, πρώτος εμφανίστηκε ο Χρήστος Τοκαμάνης με 50,02% και 5.607 ψήφους έναντι 49,98% και 5.602 ψήφους του Χατζηγιάννογλου. Ωσόσο σήμερα ολοκληρώθηκαν και θυροκολλήθηκαν τα επίσημα πλέον αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών από το Πρωτοδικείο Ορεστιάδας. Σύμφωνα με αυτά, ξεκάθαρα και επίσημα πλέον ο Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου συνεχίζει να είναι Δήμαρχος Διδυμοτείχου με διαφορά 65 ψήφους από τον κ. Τοκαμάνη και σε ποσοστά 50,29% έναντι 49,71%

Για την ιστορία, υπενθυμίζεται ότι ο νυν δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου από τα ξημερώματα της Δευτέρας ενημερώθηκε πως τελικά ο δικός του συνδυασμός πλειοψήφησε και πως ο ίδιος ανανεώνει τη θητεία του στη θέση του δημάρχου, παρά του αντιθέτου που δημοσιεύθηκε στο site του Υπουργείου Εσωτερικών. Έτσι οι πανηγυρισμοί της πλευράς Τοκαμάνη έπαυσαν ξαφνικά, δίνοντας απρόσμενα τη θέση τους στην πλευρά Χατζηγιάννογλου.

Όλα αυτά οφείλονται στη λάθος πληροφορία που απέστειλε στο Υπουργείο Εσωτερικών μία δικαστική αντιπρόσωπος από συγκεκριμένο Εκλογικό Τμήμα χωριού του Διδυμοτείχου, λάθος όμως που δημιούργησε τεράστια αναστάτωση σε έναν ολόκληρο Δήμο και έφερε και το λανθασμένο αποτέλεσμα στα στοιχεία που προβάλλει το ΥΠΕΣ, τα οποία ακόμα παραμένουν έτσι έως αυτή την ώρα.

ΠΗΓΗ:protothema.gr

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή