Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Δημοσκόπηση Alco: Στο 32,3% η ΝΔ, 15,3% ο ΣΥΡΙΖΑ -Χειρότερη η εικόνα μετά τον Κασσελάκη, λέει το 40%

Δημοσκόπηση Alco: Στο 32,3% η ΝΔ, 15,3% ο ΣΥΡΙΖΑ -Χειρότερη η εικόνα μετά τον Κασσελάκη, λέει το 40%

 

 

Διαφορά 17 μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την εκλογή Κασσελάκη και παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις που αντιμετώπισε η κυβέρνηση το τελευταίο τρίμηνο, όπως αποτυπώνεται σε δημοσκόπηση της Alco που δημοσιεύθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου μέρους της πανελλαδικής έρευνας της Alco, που παρουσίασε ο Κώστας Παναγόπουλος στον Αντώνη Σρόιτερ, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ διατηρεί διαφορά 17 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ.

 Πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων

Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 32,3%, έναντι 15,3% του ΣΥΡΙΖΑ, 11,8% του ΠΑΣΟΚ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,7%, η Ελληνική Λύση με 5% και οι «Σπαρτιάτες» με 4,5%.

Στην έρευνα της Alco οι πολίτες κλήθηκαν, επίσης, να απαντήσουν στο ερώτημα για την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του Στ. Κασσελάκη.

Το 40% απαντά ότι είναι χειρότερη, το 17% «το ίδιο κακή» (σύνολο 57% ή 6 στους 10). «Καλύτερη» απαντά το 14%, ενώ το 12% απαντά «το ίδιο καλή» (σύνολο 26%) στο γενικό κοινό.

Στο ίδιο ερώτημα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 37% απαντά ότι η εικόνα είναι καλύτερη, το ίδιο καλή αποκρίνεται το 29%, χειρότερη λέει το 23%, το ίδιο κακή μόλις το 2%. Δεν απάντησε το 9%.

 Προς τα πού πρέπει να κινηθεί ο Στ. Κασσελάκης

Ως προς τα πού πρέπει να κινηθεί ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, το γενικό κοινό στην πλειοψηφία του ζητά να κατευθυνθεί προς την Κεντροαριστερά, σε ποσοστό 56%. Προς τα

 Δυσαρέσκεια για την ανταπόκριση του κράτους στην κακοκαιρία Daniel

Επίσης, οι πολίτες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από τα αντανακλαστικά του κρατικού μηχανισμού στην κακοκαιρία Daniel, καθώς το 49% απαντά καθόλου ικανοποιητικά, λίγο το 27%, αρκετά το 19%.

Στο ίδιο ερώτημα σε κατοίκους της Θεσσαλίας που επλήγη περισσότερο, το 72% δηλώνει καθόλου ικανοποιητικά ή λίγο.

Ως προς την ανταπόκριση των Ενόπλων Δυνάμεων στη σφοδρή κακοκαιρία, οι πολίτες εμφανίζονται ικανοποιημένοι σε ποσοστό 68%, έναντι 20% που δηλώνει «όχι».

ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

 

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή