Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Δημήτρης Μπιάγκης: Τεράστια τα κενά στα σχολεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης στον Νομό της Κέρκυρας

Δημήτρης Μπιάγκης: Τεράστια τα κενά στα σχολεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης στον Νομό της Κέρκυρας

Το φλέγον θέμα των τεράστιων κενών εκπαιδευτικών στα σχολεία της Β/βαθμιας Εκπαίδευσης στον Νομό της Κέρκυρας φέρνει στη Βουλή με ερώτησή του στον Υπουργό Παιδείας ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης.

Ο Βουλευτής στην ερώτησή του μεταφέρει την αγωνία των εκπαιδευτικών και της μαθητικής κοινότητας της περιοχής μας και θέτει μια σειρά από ερωτήματα στον Υπουργό Παιδείας, καθώς τα σχολεία στον Νομό της Κέρκυρας ετοιμάζονται να ανοίξουν με τεράστια κενά που ανέρχονται σε εκατό (100) περίπου στην Γενική Παιδεία, πενήντα (50) στην Ειδική Αγωγή και πέντε (5) σε Μουσικούς.

Το πρόβλημα είναι εντονότερο στα Γυμνάσια Κασσιώπης, Θιναλίου, Αμφιπαγιτών και Καρουσάδων, καθώς μετά την αλλαγή μοριοδότησης σε αυτά παρουσιάζεται σοβαρότατο πρόβλημα λειτουργίας που διαρκεί ως το τέλος του Νοέμβρη. Συγκεκριμένα το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Κασσιώπης από το σύνολο των 305 διδακτικών ωρών την εβδομάδα καλύπτει σήμερα μόνο τις 113. Το Γυμνάσιο Καρουσάδων από τις 81 καλύπτει μόνο τις 10! Το Γυμνάσιο Θιναλίων από τις 272 καλύπει τις 100 και το Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών από τις 384  καλύπτει μόνο τις 155.

Ο Βουλευτής καταθέτει τα παρακάτω ερωτήματα:

  1. Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί το Υπουργείο Παιδείας εν όψει της νέας σχολικής περιόδου, ώστε να καλυφθούν άμεσα τα κενά των εκπαιδευτικών στα σχολεία Β/θμιας Εκπαίδευσης του Νομού της Κέρκυρας, και ειδικά σ’ αυτά της περιφέρειας του νησιού που αντιμετωπίζουν ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες;
  2. Ποια είναι τα πραγματικά κενά των σχολείων Β/θμιας Εκπαίδευσης του Νομού της Κέρκυρας;
  3. Είναι στις προθέσεις του Υπουργείου σας η αλλαγή του συστήματος μοριοδότησης για τα σχολεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης της Βόρειας Κέρκυρας και η επιστροφή των εν λόγω σχολείων στο καθεστώς της προηγούμενης μοριοδότησης, ώστε να μην επηρεάζεται η εύρυθμη λειτουργία τους και να δοθεί έτσι το απαραίτητο κίνητρο στους νέους εκπαιδευτικούς να επιλέξουν τα σχολεία αυτά και να παραμείνουν σε αυτά για περισσότερα χρόνια.
  4. Είναι στις προθέσεις του Υπουργείου σας να παρθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του οξυμμένου προβλήματος της στέγασης των αναπληρωτών και όλων των εκπαιδευτικών που μετακινούνται από τον τόπο κατοικίας τους με επιδότηση ενοικίου για τη στέγαση, με αξιοποίηση δομών και συγκροτημάτων κατοικιών, με συγκεκριμένες δράσεις από Δήμους και Περιφέρειες;
  5. Ποια τα άμεσα μέτρα που έχει λάβει το Υπουργείο για την ασφάλεια και την υγιεινή των σχολικών υποδομών και αν έχει προσληφθεί όλο το αναγκαίο προσωπικό για την καθαριότητα των σχολείων με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης.
  6. Είναι στις προθέσεις του Υπουργείου σας η διενέργεια άμεσου αντισεισμικού ελέγχου των σχολικών κτηρίων;
  7. Τα σχολεία του Νομού της Κέρκυρας διαθέτουν όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά ασφάλειας και καταλληλόλητας (αντισεισμική θωράκιση, πυρασφάλεια, έλεγχος ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού κ.τ.λ.);
ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή