Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Δημήτρης Μπιάγκης: Ο Κώστας Γεωργάκης γεννήθηκε και πέθανε ελεύθερος

Δημήτρης Μπιάγκης: Ο Κώστας Γεωργάκης γεννήθηκε και πέθανε ελεύθερος

Σαν σήμερα, τα ξημερώματα, στην πλατεία Ματεότι της Γένοβας, μπροστά από το δικαστικό μέγαρο, αυτοπυρπολήθηκε στην Γένοβα της Ιταλίας το 1970, ο φοιτητής Κώστας Γεωργάκης διαμαρτυρόμενος για το στρατιωτικό καθεστώς της Χούντας των Συνταγματαρχών.
Η Κέρκυρα, σήμερα, αισθάνεται για ακόμη μία φορά περήφανη για το γνήσιο τέκνο της, που η θυσία του αφύπνισε τη διεθνή κοινή γνώμη και διατράνωσε τη διαχρονική σχέση του ελληνισμού με την ελευθερία και τη δημοκρατία.
Ο Κώστας Γεωργάκης γεννήθηκε και πέθανε ελεύθερος, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο βωμό ενός δικαιότερου κόσμου, αποδεικνύοντας με την ηρωική του θυσία τη δύναμη και το πάθος των ανθρώπων ετούτης της γης.
Έχουν περάσει πενήντα τρία χρόνια από τότε, αλλά η φλόγα εκείνης της πράξης παραμένει ακόμα ζωντανή δείχνοντάς μας τον δρόμο. Η πράξη αυτοθυσίας του αποτελεί αναμφίβολα μια ηρωική, πατριωτική ενέργεια που οφείλουμε όλοι μας να θυμόμαστε και να τιμούμε. Όχι μόνο με λόγια και ευχές, αλλά με πράξεις και ενέργειες που θα μεταφέρουν καθαρά και δυνατά εκείνες τις τελευταίες λέξεις που βροντοφώναξε μέσα στις φλόγες, εκείνο το: «Ζήτω η Ελεύθερη Ελλάδα».

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή