Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Δημήτρης Μπιάγκης: “Άμεση και επαρκή στελέχωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας”

Δημήτρης Μπιάγκης: “Άμεση και επαρκή στελέχωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας”

Τα οξυμένα και χρόνια προβλήματα της υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας έφερε στην Βουλή ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης.

Για άλλη μια φορά η Κέρκυρα και οι ανάγκες της τίθενται στο περιθώριο από το απόμακρο Κράτους. Οι ανάγκες του νησιού μας για αστυνόμευση είναι μεγάλες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες. Οι Αστυνομικοί της Κέρκυρας με τις αυξημένες υποχρεώσεις τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, καλούνται να σταθούν και να προσφέρουν έργο ουσιαστικό σε δύσκολες συνθήκες.

Οι Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας, κυρίως οι περιφερειακές, παραμένουν παρά τις αθρόες υποσχέσεις και επισκέψεις Πρωθυπουργών και Υπουργών, παρά τα συνεχή διαβήματα, τις ερωτήσεις και τα υπομνήματα, υποστελεχωμένες και ουσιαστικά υπολειτουργούν.

Οι 106 κενές οργανικές θέσεις – έλλειμμα 25% από την προβλεπόμενη οργανική δύναμη), συνθέτουν ένα σκηνικό που συνοψίζεται σε περιπολικά χωρίς συνοδό ή τη στελέχωση των Περιφερειακών Τμημάτων με έναν μόνο Αστυνομικό που εκτελεί ταυτόχρονα καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας, Σκοπού Καταστήματος και Τηλεφωνητή.

Η άμεση και επιτακτική ανάγκη για την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων αποτελεί προτεραιότητα που δεν μπορεί να καλυφθεί με επικοινωνιακές επισκέψεις και υποσχέσεις άνευ αντικρίσματος.

 

Επιστροφή Στην Κορυφή