Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Δήμος Βόρειας Κέρκυρας: Τοποθέτηση  κομποστοποιητών σε 2 ακόμη Δημοτικά Σχολεία

Δήμος Βόρειας Κέρκυρας: Τοποθέτηση  κομποστοποιητών σε 2 ακόμη Δημοτικά Σχολεία

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση κομποστοποιητών και η βιωματική εκπαίδευση των μαθητών σε 2 ακόμη Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας .

Το Δημοτικό Σχολείο Βελονάδων και το Δημοτικό Σχολείο Καρουσάδων συμμετέχουν πλέον ενεργά στην δράση οικιακής κομποστοποίησης σε μια προσπάθεια καλλιέργειας της περιβαλλοντικής συνείδησης στους πολίτες του μέλλοντος.

Με την άψογη συνεργασία και την ενεργή συμμετοχή τόσο των Διευθυντών κ. Θεόδωρου Τυριακίδη του Δημοτικού Βελονάδων όσο και της κ. Μαριετίνας Μπακόλα Λιάσκου του Δημοτικού Καρουσάδων αλλά και όλων των μελών του διδακτικού προσωπικού του κάθε σχολείου, οι δράσεις ήταν επιτυχείς και 300 ακόμη μαθητές είναι κοινωνοί μιας από τις σπουδαιότερες δράσεις για το περιβάλλον.

Στο Δημοτικό Βελονάδων δε, πραγματοποιήθηκε επίσης τοποθέτηση καφέ κάδων 10 λίτρων με βιοδιασπώμενες σακούλες, μέσα σε κάθε σχολική αίθουσα, προσεγγίζοντας ακόμη περισσότερο το μοντέλο της “διαλογής στην πηγή” .

Μαθητές και δάσκαλοι εξοικειώθηκαν αμέσως με την διαδικασία, αφού πρώτα απόλαυσαν φρέσκα φρούτα, ενώ διασκέδασαν με το “μαγικό κουτί” που μετατρέπει τα υπολείμματα φρούτων και λαχανικών σε πλούσιο εδαφοβελτιωτικό.

Οι οικιακοί κομποστοποιητές διατίθενται δωρεάν από τον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας σε όποιον δημότη επιθυμεί, με ένα απλό τηλέφωνο στο 2663360155 Δευτέρα ως Παρασκευή ( 08.30 – 14.30).

 

Επιστροφή Στην Κορυφή