Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Γρηγόρης Τάσιος: Αποχωρώ από την ΠΟΞ

Γρηγόρης Τάσιος: Αποχωρώ από την ΠΟΞ

Στην ομιλία του ο απερχόμενος πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γρηγόρης Τάσιος έκανε μια ανασκόπηση εφόλης της ύλης.

Η αποχαιρετιστήρια ομιλία του απερχόμενου προέδρου της ΠΟΞ κ. Γρηγόρη Τάσιου αναφέρει ότι σε χρόνια εξαιρετικά μεγάλων δυσκολιών και προκλήσεων κατάφερε η ΠΟΞ και να αυξήσει τα μέλη της και να φτάσει στα 54, αλλά και να κρατηθεί αξιόμαχη και δυνατή. Αναφέρθηκε ότι στα 6 χρόνια της προεδρείας του ως μικρού ξενοδόχου είχε να αντιμετωπίσει στην αρχή μια χώρα που είχε αδύναμη οικονομία όπου ο ξενοδοχειακός κλάδος έγινε στήριγμα πάνω στο οποίο ακούμπησε η Ελλάδα, αλλά και τη πανδημία. Και τώρα τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και στη Μέση Ανατολή.

Παραθέτουμε ολόκληρη η ομιλία του κ. Γρηγόρη Τάσιου
Το καταλαβαίνετε όλοι… Είναι μια πολύ ξεχωριστή και συγκινητική στιγμή αυτή για μένα. Μετά από 6 χρόνια, δυο πλήρεις θητείες, ολοκληρώνεται σήμερα αυτή η συναρπαστική διαδρομή στην Προεδρία της Ομοσπονδίας μας.

Έτσι σήμερα έρχονται στο μυαλό μου αναμνήσεις που συνδέονται με πρόσωπα, με κρίσεις, με αγωνίες, με προσπάθειες, με ξενύχτια, με διεκδικήσεις, με επιτυχίες. Παραλάβαμε τη σκυτάλη από τους παλαιότερους και με τις προσπάθειες όλων μας, καταφέραμε να κρατήσουμε ψηλά, αξιόμαχη και δυνατή την ΠΟΞ.

Και αυτό έγινε μέσα σε χρόνια εξαιρετικά μεγάλων δυσκολιών και προκλήσεων. Γι’ αυτό αξίζει να είμαστε περήφανοι όλοι μας για όσα πετύχαμε, γεμάτοι από αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για όσα έχει ο κλάδος μας μπροστά. Οι ξενοδόχοι αποδείξαμε και συνεχίζουμε να αποδεικνύουμε καθημερινά πως ξέρουμε να βάζουμε τον πήχη ψηλά και μπορούμε να περνάμε από πάνω.

Το 2017, όντας ένας μικρός ξενοδόχος των τριών αστέρων, είχα την πολύ μεγάλη τιμή να αναλάβω την Προεδρία της ΠΟΞ με τη δική σας εμπιστοσύνη. Κι αυτή η επιλογή είχε ένα ισχυρό συμβολικό μήνυμα για τον κλάδο μας, ο οποίος στη μεγάλη πλειοψηφία του αποτελείται από μικρές, μεσαίες και οικογενειακές επιχειρήσεις. Αυτή είναι η ραχοκοκαλιά μας. Και γι’ αυτό πρέπει να μένει πάντα όρθια, για να μπορεί ο ελληνικός τουρισμός να κινείται μπροστά με σιγουριά.

Το «βάπτισμα του πυρός», λοιπόν, για μένα σε μια τέτοια θέση ευθύνης, έγινε ενώ βρισκόμασταν ακόμη μέσα στη δίνη των μνημονίων και των πρωτοφανών συνθηκών για την οικονομία της χώρας. Με τη χώρα εξουθενωμένη και τους πολίτες να βρίσκονται σε απόγνωση, ο ξενοδοχειακός κλάδος έγινε στήριγμα πάνω στο οποίο ακούμπησε η Ελλάδα. Έγινε το ξενοδοχείο καταλύτης για την ανάταξη της οικονομίας και πυλώνας για τη συνοχή της κοινωνίας.

Κι όταν επιτέλους βγήκαμε στο «ξέφωτο», προέκυψε η πανδημία και αντιμετωπίσαμε τη μεγαλύτερη πρόκληση που έχουμε γνωρίσει στα 74 χρόνια ύπαρξης της ΠΟΞ. Βρεθήκαμε από τη μια μέρα στην άλλη στο «απόλυτο μηδέν». Απαιτήθηκε μια τιτάνια προσπάθεια για να χτίσουμε αντοχές, να μη μείνει κανένας ξενοδόχος πίσω, να προχωρήσουμε όλοι μαζί προς την «επόμενη μέρα». Και τα καταφέραμε! Και ήρθαν πάλι νέες προκλήσεις. Με ένα πόλεμο στην Ευρώπη, με δυσθεώρητα ενεργειακά κόστη, με πληθωριστικές πιέσεις σε όλη την αλυσίδα μεταφορών και προμηθειών. Και συνεχίζουμε να τα καταφέρνουμε!

Για μένα λοιπόν αυτή η διαδρομή των έξι ετών στην Προεδρία της ΠΟΞ, μαζί βεβαίως με την ex officio θέση του Α Αντιπροέδρου του ΣΕΤΕ, υπήρξε ένα αληθινά μεγάλο σχολείο. Σχολείο διαρκούς προσπάθειας, συνέπειας, ευθύνης και συνεργασίας με όλους, για την διασφάλιση των συμφερόντων του κλάδου μας μέσα σε πρωτοφανείς συγκυρίες και τη συμβολή μας στην τεράστια προσφορά του τουρισμού στην οικονομία και την κοινωνία της πατρίδας μας.

Σήμερα λοιπόν μπορώ να σας κοιτάζω όλους στα μάτια, έχοντας βάλει τα δυνατά μου σε κάθε περίσταση, έχοντας δώσει τον καλύτερο εαυτό μου απέναντι σε κάθε πρόκληση κι έχοντας τιμήσει στο ακέραιο την εμπιστοσύνη σας. Είναι σπουδαίο συναίσθημα αυτό. Να νιώθεις πως έχεις κάνει το καθήκον σου απέναντι στους συναδέλφους σου.

Είμαι περήφανος γιατί από τις 38 Ενώσεις μέλη που είχε η ΠΟΞ το 2017, έχουμε φτάσει πλέον στις 54!

Είμαι περήφανος γιατί οι δυο τελευταίες εκλογικές διαδικασίες μας, το 2020 και σήμερα, έχουν το μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων εκλεκτόρων και υποψηφίων. Είναι δύναμη αυτό για την Ομοσπονδία και τον κλάδο μας.

Είμαι περήφανος γιατί η ΠΟΞ δεν έχει πλέον μόνον ίδιους πόρους από τις συνδρομές των μελών της αλλά και χρήματα από τρίτες πηγές, αξιοποιώντας υπεύθυνα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κατάρτιση και τη Διασυνοριακή Συνεργασία.

Είμαι περήφανος γιατί η ΠΟΞ διασφάλισε την εργασιακή ειρήνη που είναι το α και το ω για τον τουρισμό. Πετυχαίνοντας ταυτόχρονα μεγάλες μεταρρυθμιστικές τομές όπως η νομιμοποίηση της έκτης μέρας εργασίας. Και το πετύχαμε με διορατικότητα καθώς η σπουδαιότητα της ρύθμισης αποδείχθηκε περίτρανα στην πορεία.

Είμαι περήφανος γιατί η ΠΟΞ είχε δυνατή και καθαρή φωνή τόσο στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όσο και στα κοινωνικά δίκτυα. Ζούμε στην εποχή της επικοινωνίας, κανείς δεν μπορεί να την αγνοεί, αντίθετα είναι προτεραιότητα να είμαστε εμείς αυτοί που διαμορφώνουμε την ατζέντα της δημόσιας συζήτησης για τον τουρισμό. Όταν πλέον η ενημέρωση γίνεται σε πραγματικό χρόνο είναι όφελος να είμαστε παρόντες ανά πάσα στιγμή και να επικοινωνούμε τις θέσεις του κλάδου μας. Κι αυτό το πετύχαμε σε απόλυτο βαθμό.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η Ομοσπονδία μας έχει γράψει τη δική της ιδιαίτερη ιστορία κι έχει το δικό της θετικό αποτύπωμα στη δημόσια ζωή της χώρας μας. Και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει να το κάνει και τα επόμενα χρόνια, αντιμετωπίζοντας με τους άξιους συναδέλφους που θα συνεχίσουν να υπηρετούν τον κλάδο μας, τις προκλήσεις μιας εποχής που εξελίσσεται δυναμικά και απαιτεί νέους όρους και τρόπους διεκδικήσεων και δράσης.

Θέλω μέσα από την καρδιά μου να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη σας όλα αυτά τα χρόνια και για την ευκαιρία που μου δώσατε μέσα από αυτό το σχολείο να πλουτίσω την εμπειρία μου και να βρεθώ και σε άλλα μονοπάτια ενεργούς συμμετοχής στα κοινά.

Θα είμαι δίπλα στη νέα ηγεσία της ΠΟΞ και πάντα πρόθυμος να συνεισφέρω σε ό,τι μου ζητηθεί από τους συναδέλφους. Άλλωστε μένω στα πράγματα, αφού «σαν την Χαλκιδική δεν έχει». Ενεργή η Ένωση, ενεργός ο προορισμός, ενεργός κι εγώ.

Εύχομαι σε όλους τους συναδέλφους μου, τους συνεργάτες μου στην ΠΟΞ και τους φίλους που έκανα σε αυτή τη διαδρομή των 6 χρόνων, ότι καλύτερο για την ζωή σας, τις δουλειές σας και τις οικογένειές σας.

Σας αποχαιρετώ, με αγάπη!

Να είστε όλοι καλά.

Χίλια ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για όλα.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή