Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Γιάννης Γκούσης: «Η αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από ενεργούς πολίτες και όχι από θεατές και σχολιαστές του δημόσιου βίου».

Γιάννης Γκούσης: «Η αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από ενεργούς πολίτες και όχι από θεατές και σχολιαστές του δημόσιου βίου».

Την ανάγκη να ασχοληθούν με την τοπική αυτοδιοίκηση, τόσο πρώτου, όσο και δεύτερου βαθμού νέοι άνθρωποι και με τις προσπάθειες τους να διαμορφώσουν καλύτερες συνθήκες στην καθημερινότητα επισημαίνει ο Υποψήφιος Πρόεδρος στη Δημοτική Κοινότητα Λευκιμμαίων Γιάννης Γκούσης: Να δούμε τι είπε στην ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΗ ΑΠΟΨΗ:

  1. Ερωτ. Γιατί επέλεξες να συμμετάσχεις στις αυτοδιοικητικές εκλογές;

Απαντ. Από πολύ μικρή ηλικία συμμετέχω στα κοινά με διάφορους τρόπους, είτε στην νεολαία του κόμματος μου, είτε ως υπεύθυνος σε θεματικούς τομείς στην Διοικούσα επιτροπή εκλογικής περιφέρειας μέχρι σήμερα είτε σε διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες ως εθελοντής με εκατοντάδες μάλιστα δωρεές και εθελοντικές δράσεις . Πιστεύω ότι θα πρέπει όλοι μας να είμαστε ενεργοί πολίτες και να προσφέρουν στον τόπο μας και στην κοινωνία και όχι να καθόμαστε και να σχολιάζουμε ή να γινόμαστε επαναστάτες του πληκτρολογίου. Εμένα αυτός ο ρόλος δεν μου ταιριάζει. Θέλω αν συμμετέχω, να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις, να διαμορφώνω με την παρουσία μου τα πράγματα και να μην αφήνω τους άλλους να καθορίζουν την ζωή μου και εγώ να είμαι απλός θεατής και να γκρινιάζω.

2) Ερωτ. Γιατί συμμετέχεις στον συνδυασμό του Δημάρχου Κώστα Λέσση; Είσαι ικανοποιημένος από όσα προσέφερε;

Απαντ. Εδώ χωράει πολύ συζήτηση, δεν απαντιέται το ερώτημα με ένα ναι ή με ένα όχι. Πριν απαντήσω θα πρέπει να δούμε τι παρέλαβε ο Κώστας Λέσσης αναλαμβάνοντας την εξουσία το 2019. Παρέλαβε λοιπόν, μετά τη διάσπαση του Ενιαίου Δήμου, έτσι όπως έγινε βιαστικά και πρόχειρα, έναν Δήμο που δεν είχε ούτε καν Δημαρχείο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Δήμαρχος μοιραζόταν το ίδιο γραφείο με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Παρέλαβε ένα δήμο με 30 περίπου εργαζόμενους και εδώ θέλω να φέρω ένα παράδειγμα. Ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας έχει 17.000 με 18.000 χιλιάδες κατοίκους περίπου και ο Δήμος Λευκάδας 21.000 χιλιάδες κατοίκους. Ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας έχει περίπου 30 εργαζόμενους και ο Δήμος Λευκάδας 200. Τι συζητάμε λοιπόν, με αυτό το προσωπικό όσες χρηματοδοτήσεις και να καταφέρεις να φέρεις ως Δήμαρχος είναι πολύ δύσκολο να καταφέρεις τόσο γρήγορα να παράγεις έργο. Το 2019 ο Λέσσης και ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας παρέλαβαν από τον Ενιαίο Δήμο για μηχανολογικό εξοπλισμό, ειδικά στην καθαριότητα 4 μηχανήματα από τα οποία δούλευε μόνο το ένα. Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις ναι είμαι ικανοποιημένος γιατί ο Κώστας Λέσσης κατάφερε να στήσει από το ΜΗΔΕΝ ένα Δήμο και παρά τον πόλεμο που δέχθηκε, όχι μόνο από την αντιπολίτευση, αλλά και από τους δικούς του και από το κόμμα του, κατάφερε αρκετά πράγματα και έβαλε τις βάσεις για να απογειωθεί τη νέα 5ετια ο Δήμος.

3} Ερωτ. Πες μας ένα έργο ή κάτι που ξεχωρίζεις από την θητεία του Κώστα Λέσση.

Απαντ. Πολλά θα μπορούσα να πω, θα σταθώ όμως σε αυτό που για όλη την Κέρκυρα και για την Λευκίμμη ήταν θέμα τιμής. Να μην λειτουργήσει ο χώρος του ΧΥΤΑ, για τον οποίο μάτωσε η Λευκίμμη και τα κατάφερε γιατί ο Λέσσης είναι ένας Δήμαρχος ασυμβίβαστος και δεν κινείται με κομματικά κίνητρα, αλλά για το συμφέρον του τόπου του. Και όχι μόνο αυτό αλλά διεκδίκησε και κατάφερε να χρηματοδοτηθεί η απομάκρυνση και των δεμάτων που είχαν μεταφερθεί εκεί.

4} Ερωτ. Ναι αλλά για την ύδρευση δεν έκανε τίποτα;

Απαντ. Στην Ύδρευση όντως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, αλλά όχι με ευθύνη του Δημάρχου και του Δήμου. Είναι γνωστό ότι την ευθύνη την έχει η ΔΙΑΔΕΥΑΚ, που είναι Διαδημοτική επιχείρηση με Πρόεδρο τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και επίσης είναι γνωστό ότι τόσο ο Κώστας Λέσσης, όσο και ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας ο Γιώργος Μαχειμάρης διεκδίκησαν 4 χρόνια να «σπάσει» η ΔΙΑΔΕΥΑΚ και ο κάθε Δήμος να έχει τη δική του Υπηρεσία Ύδρευσης και Αποχέτευσης αλλά αρνιόταν πεισματικά ο Υπουργός Εσωτερικών. Το θέμα το έφεραν και στα συνέδρια της ΚΕΔ και πλέον τη νέα θητεία οι νεοσύστατοι Δήμοι θα μπορούν να έχουν τη δική τους επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης, καθώς επίσης και Πολιτιστικού και Αθλητικού οργανισμού.

5}Ερωτ.  Ναι αλλά και στο οδικό δίκτυο δεν έγιναν πράγματα

Απαντ. Θα έλεγα δεν έγιναν αρκετά πράγματα, μην ξεχνάμε ότι υπήρξαν και ενστάσεις και προσφυγές σε πολλά έργα που έφεραν καθυστέρηση, έγιναν έργα πάντως με ασφαλτοστρώσεις δρόμων, να θυμίσω το Μωραίτικα – Μπούκαρη και προχωρά μέχρι Πετριτή και άλλα έργα, μην ξεχνάμε επίσης ότι με το που ανέλαβε ο Λέσσης τη Δημαρχία είχαμε κατ’ αρχας την κακοκαιρία Βικτώρια που προκάλεσε ζημιές ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ και το κράτος έστειλε 200 χιλιάδες και μετά τον «Μπάλλο» που προκάλεσε τεράστιες ζημιές και εδώ ενώ ο Δήμος διεκδίκησε χρηματοδοτήσεις αφού οι ζημιές έφθασαν τα 4.000.000 και το κράτος έστειλε ελάχιστα χρήματα. Πολλά θα γίνουν την επόμενη 5ετια από τη Δημοτική αρχή του Κώστα Λέσση όπως η παράκαμψη Αργυράδων σε συνεργασία με την Περιφέρεια, που ελπίζω να προκύψει μια Περιφερειακή αρχή η οποία να ακούει τους Δήμους και να συνεργάζεται μαζί της.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή