Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Γαλάζια μπουρδουκλώματα

Γαλάζια μπουρδουκλώματα

Συντονιστή της κομματικής οργάνωσης της ΝΔ στο Ιόνιο θέλησε να ορίσει η κεντρική διοίκηση της κυβερνητικής παράταξης και μάλλον μπερδεύτηκαν στους «νομιμόφρονες» και στους… «αντάρτες», που όπως φαίνεται ως σκάλωμα ισχύ ακόμα, παρ’ όλο που πέρασαν οι αυτοδιοικητικές εκλογές.
Έτσι λοιπόν την ανάγκη για συντονιστή την κάλυψαν με την τοποθέτηση του Σάκη Βαρυπάτη από τη Ζάκυνθο.
Αυτό βέβαια που δεν… πρόσεξαν ήταν πως ο κ. Βαρυπάτης προ των Περιφερειακών εκλογών είχε αποχωρήσει από τη ΝΔ κι είχε μάλιστα καταθέσει την κομματική του ταυτότητα, διέπραξε επίσης και το μέγα αμάρτημα να κατέλθει ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του επίσης γαλάζιου, πλην όμως ανεξάρτητου υποψηφίου Περιφερειάρχη Γιάννη Τρεπεκλή, ο οποίος και ως γνωστόν εξελέγη με τεράστιο ποσοστό στην ΠΙΝ έναντι της απερχόμενης πλέον Περιφερειάρχη κας Κράτσα.
Βέβαια, ο κ. Βαρυπάτης είχε ασκήσει και σκληρή κριτική για τη ΝΔ σημειώνοντας πως το κόμμα του δεν αντιλαμβάνεται τα προβλήματα αλλά και τα μηνύματα της κοινωνίας.
Μόλις λοιπόν έγινε γνωστή η τοποθέτηση του νέους συντονιστή στις Νομαρχιακές της ΝΔ στο Ιόνιο άρχισε η γκρίνια και τα… αναθέματα για την κίνηση των κεντρικών, παρ’ όλο που όπως φημολογείται είχε προηγηθεί τηλεφώνημα εξ Αθηνών, πράγμα που ο κ. Βαρυπάτης μάλλον το εξέλαβε ως αμνηστία των κατηγοριών που δέχονταν όλοι οι υποψήφιοι του κ. Τρεπεκλή προεκλογικά, οπότε και δέχτηκε!
Μόλις όμως η Αθήνα πληροφορήθηκε το «ελάττωμα» του διορισμού, προχώρησε στην ανάκληση της τοποθέτησης κι αμέσως ορίστηκε νέος συντονιστής ο Γιώργος Σαμλίδης, κερκυραίος στην καταγωγή και τυγχάνει να είναι (ως το τέλος του έτους) επιστημονικός συνεργάτης της απερχόμενης Περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα Τσαγκαροπούλου.
Τελικά, εκτός από τις τακτοποίησης ενόψει της νέας αυτοδιοικητικής περιόδου, φαίνεται πως στα κεντρικά της γαλάζιας κομματικής διοίκησης, τα προεκλογικά ζόρια ακόμα δεν τα έχουν ξεπεράσει, έστω κι αν ο νέος Περιφερειάρχης μια χαρά τα βρίσκει και τα κουβεντιάζει με τον Πρωθυπουργό και τους λοιπούς κυβερνητικούς.

Επιστροφή Στην Κορυφή