Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Βόρεια Κέρκυρα: Απολογισμός Αντιδημαρχίας Κυκλικής Οικονομίας 2019-2023

Βόρεια Κέρκυρα: Απολογισμός Αντιδημαρχίας Κυκλικής Οικονομίας 2019-2023

Με ανάρτηση της στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης η Αντιδημαρχία Κυκλικής Οικονομίας Βόρειας Κέρκυρας κάνει τον απολογισμό των δράσεων την 4ετια 2019-2023. Ακολουθεί η ανάρτηση:

“❗Με μεγάλο αίσθημα ευθύνης προς τους δημότες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας καθώς οδεύουμε προς την τελική ευθεία πριν τις Αυτοδιοικητικές εκλογές, παραθέτουμε τον απολογισμό της Αντιδημαρχίας Κυκλικής Οικονομίας 2019 -2023
❓-Παραλάβαμε:
✔40 #χωματερές από Νησάκι ως Πάγους με τις πιο εμβληματικές να είναι στο χώρο που βρίσκεται η ανακύκλωση της Αχαράβης σήμερα (180 τόνοι), στην Πλατεία Δημαρχείου (40 τόνοι) στο σημείο που βρίσκεται η γωνία ανακύκλωσης της Κασσιώπης σήμερα (170 τόνοι) και στο σημείο που βρίσκεται η γωνία ανακύκλωσης του Σιδαρίου σήμερα (130 τόνοι).
✔Πεπαλαιωμένα οχήματα απορριμματοφόρα.
✔Ελάχιστους εργαζομένους στην καθαριότητα.
✔Ελάχιστους κάδους στο δίκτυο. Οι περισσότεροι είτε είχαν καεί από τις φωτιές που έπιαναν οι σωροί από τα σκουπίδια, είτε φορτωνόντουσαν μαζί με τους τόνους σκουπιδιών.
✔0% ανακύκλωση.
✖-Τι προβλήματα αντιμετωπίσαμε από την αντιπολίτευση:
❗Αρνητική ψήφος για το Τοπικό Σχεδιασμό Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Αποβλήτων.
❗Αρνητική ψήφος και αναβολές για τον Κανονισμό Καθαριότητας (12 φορές)
❗Αρνητική ψήφος , αναβολές και προσφυγή στην επιτροπή του άρθρου 152 για τον Οικίσκο της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, ένα μηχάνημα υψηλής τεχνολογίας και αξίας 180.000 ευρώ το οποίο τελικά στερηθήκαμε.
🔝-Τι πετύχαμε: 🔝
♻️!Την εκπόνηση του ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ που επιμελήθηκε ο κ. Αδαμάντιος Σκορδίλης.
♻️! Την δημιουργία και λειτουργία 201 γωνιών ανακύκλωσης 4 ρευμάτων και άνω. ( 129 στο δίκτυο – 30 σε ξενοδοχεία – 13 σε δομές – 29 στις σχολικές μας δομές)
♻️!Την απόκτηση 2314 κάδων ανακύκλωσης ( 582 κίτρινοι για το χαρτί, 300 μπλε για το αλουμίνιο και το μέταλλο, 582 κόκκινοι για το πλαστικό, 250 καφέ για τα βιοαπόβλητα και 600 πράσινους για τα σύμμεικτα)
🚍Την απόκτηση 6 νέων απορριμματοφόρων . 1 DAF τύπου πρέσσας, 1 απορριμματοφόρου “Πυραυλάκι ” ΜItsubishi Fusso για την αποκομιδή πόρτα-πόρτα του γυαλιού, 🟡1 απορριμματοφόρου IVECO χρώματος κίτρινου τύπου πρέσσας για την αποκομιδή του κίτρινου κάδου,🔴 1 απορριμματοφόρου ΙVECO τύπου πρέσσας χρώματος κόκκινου για την αποκομιδή του κόκκινου κάδου,🟤 2 απορριμματοφόρων χρώματος καφέ τύπου περιστρεφόμενου τυμπάνου για την αποκομιδή του καφέ κάδου.
♻️! Την απόκτηση 1 τράκτορα για την μεταφορά των αποβλήτων και των ανακυκλώσιμων υλικών
♻️Την απόκτηση και δωρεάν διάθεση !1295 οικιακών κομποστοποιητών.
❗Την στήριξη 300 οικογενειών, του Οργανισμού “ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ” και των Φυλακών Κερκύρας με είδη πρώτης ανάγκης όπως τρόφιμα, έπιπλα, κλινοσκεπάσματα, ρούχα και υποδήματα μέσω των δράσεων της ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ των γωνιών ανακύκλωσης Αχαράβης και Κασσιώπης.
👥!Νέες πράσινες θέσεις εργασίας στις γωνίες ανακύκλωσης και στα απορριμματοφόρα της ανακύκλωσης.
♻️!Εκτροπή ‼️4000 τόνων‼️ ανακυκλώσιμων υλικών από το δίκτυο του πράσινου κάδου, που επιφέρουν ένα οικονομικό όφελος για τον Δήμο της τάξης του ‼️1.000.000 ευρώ.‼️
♻️!Εκτροπή τόνων αντικειμένων (δυστυχώς αδύνατον να καταγραφεί)μέσω της επαναχρησιμοποίησης με διπλό όφελος και οικονομικό και κοινωνικό.
♻️!Εκτίναξη του ποσοστού ανακύκλωσης από το 0% στο 16%.
👏!5 βραβεία για την κυκλική οικονομία από διεθνούς φορείς όπως το περιοδικό “THE ECONOMIST”
👏!Την αναγνώριση και επίσκεψη στον Δήμο μας για την μεταλαμπάδευση της γνώσης που διέπει το όλο εγχείρημα όπως την Περιφέρεια Αττικής, το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ και τον Παγκόσμο Οργανισμό #World_Wide_Generation
👏-7σέλιδο αφιέρωμα στο “Κ” τεύχος 105 της εφημερίδας “Καθημερινή”
‼️!Πάνω από όλα όμως, την αλλαγή της νοοτροπίας και της κουλτούρας που αφορά στην διαχείριση των αποβλήτων μας. ‼️
🙏-ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ🙏
👉!Στους πρώτους εθελοντές των γωνιών ανακύκλωσης για την ίδρυση των πρώτων γωνιών ανακύκλωσης και την επιτυχία του εγχειρήματός τους που υπήρξε και το έναυσμα των δικών μας γωνιών.
👉!Στους δημότες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για την εμπιστοσύνη τους και την συμμετοχή τους στις δράσεις της Κυκλικής Οικονομίας που είχε ως αποτέλεσμα τα προαναφερθέντα επιτεύγματα.
👉Στους συνεργάτες μας στην υπηρεσία καθαριότητας και τους προϊσταμένους αυτών, για την καθημερινή τους προσπάθεια και προσφορά στο εγχείρημα.
👉Στους προέδρους και τα τοπικά συμβούλια των 38 κοινοτήτων μας καθώς και όλους τους Συλλόγους για την συμμετοχή τους στην οργάνωση των κατά τόπους γωνιών ανακύκλωσης.
👉Στον Μηχανικο Περιβάλλοντος κ. Αδαμάντιο Σκορδίλη για την επιστημονική του καθοδήγηση και τον Οικονομολόγο Στατιστικό κ. Θεόδωρος Βώρος για την ανάλυση των στοιχείων ανακύκλωσης.
👉Σε όλους όσους πίστεψαν στις δράσεις της Δημοτικής Αρχής για έναν Δήμο πρωτοπόρο στην #Κυκλική_Οικονομία”.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή