Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Βυθισμένη στη λάσπη η Θεσσαλία: Φόβοι για Πηνειό και Κάρλα – Εκκενώσεις οικισμών κι αγνοούμενοι

Βυθισμένη στη λάσπη η Θεσσαλία: Φόβοι για Πηνειό και Κάρλα – Εκκενώσεις οικισμών κι αγνοούμενοι

Πάνω από τα 10 μέτρα η στάθμη του Πηνειού, με τους κατοίκους δεκάδων οικισμών να είναι επί ποδός για να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Κίνδυνος και για τη λίμνη Κάρλα. Μάχη με τις λάσπες σε Τρίκαλα, Καρδίτσα και Πήλιο, με ουκ ολίγους πολίτες να παραμένουν εγκλωβισμένοι για ένα ακόμα 24ωρο.
Δραματική παραμένει η κατάσταση σε ουκ ολίγες περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Στην περιοχή της Λάρισας οι κάτοικοι συνεχίζουν να είναι επί ποδός λόγω του Πηνειού, η στάθμη του οποίου έχει ξεπεράσει πλέον τα 10 μέτρα. Χαρακτηριστικό είναι ότι το Σάββατο (09/09) εστάλησαν μηνύματα του 112 σε δεκάδες οικισμούς προκειμένουν οι κάτοικοι να είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εφόσον κριθεί σκόπιμο ενώ υπήρξαν και χωριά που εκκενώθηκαν όπως και η στρατιωτική βάση στο Στεφανοβίκειο.

Μεγάλες ποσότητες νερού από τον πλημμυρισμένο Πηνειό, κινείται από την πεδιάδα της Λάρισας προς το Στεφανοβίκειο και τον Ριζόμυλο και το νερό καταλήγει στη λίμνη Κάρλα της οποίας το ύψος του νερού ανεβαίνει επικίνδυνα και έχει ως αποτέλεσμα να πλημμυρίζει και η νοτιοανατολική πλευρά της θεσσαλικής πεδιάδας προς τη Μαγνησία.

Την ίδια ώρα, αγωνία υπάρχει για τον αριθμό τον αγνοουμένων, οι οποίοι επισήμως είναι επτά ενώ οι νεκροί είναι 10.

Μάχη με τις λάσπες δίνουν οι κάτοικοι σε περιοχές των Τρικάλων. Καλλιέργειες, σπίτια και κτηνοτροφικές μονάδες έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές, αφήνοντας τους κατοίκους σε απόγνωση. Εγκλωβισμένοι περιμένουν στα μπαλκόνια για τρόφιμα και νερό.

Χωρίς νερό παραμένει ο Βόλος, ενώ αποκομμένα είναι πολλά χωριά του Πηλίου. Χωρίς ρεύμα και νερό, με το οδικό δίκτυο διαλυμένο και τη λάσπη να «πνίγει» τα περισσότερα χωριά, οι κάτοικοι του Πηλίου προσπαθούν να σώσουν ό,τι σώζεται. Ζαγορά, Μακρυχώρι, Πουρί, Χορευτό είναι πλήρως αποκομμένα, ενώ ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές στις υποδομές σε Μακρινίτσα, Πορταριά και Μηλίνα.

Πηγή: news247.gr

Επιστροφή Στην Κορυφή