Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Βενετία: Επιβάλλει δοκιμαστικά «τουριστικό τέλος» 5 ευρώ σε όσους την επισκέπτονται για μία ημέρα

Βενετία: Επιβάλλει δοκιμαστικά «τουριστικό τέλος» 5 ευρώ σε όσους την επισκέπτονται για μία ημέρα

Η Βενετία αναμένεται να εγκρίνει τη δοκιμαστική επιβολή τέλους 5 ευρώ για τους ημερήσιους επισκέπτες, σε μια προσπάθεια να βάλει ένα όριο στον αχαλίνωτο τουρισμό.

Όλοι οι επισκέπτες άνω των 14 ετών θα πρέπει να καταβάλλουν το τέλος και να κάνουν κράτηση για την είσοδό τους στην πόλη εκ των προτέρων.

Το μέλος του δημοτικού συμβουλίου για τον τουρισμό Σιμόνε Βεντουρίνι λέει ότι η δοκιμή θα διαρκέσει κατά τη διάρκεια των περιόδων αιχμής του τουρισμού το επόμενο έτος.

«Η Βενετία συγκαταλέγεται μεταξύ των ευρωπαϊκών πόλεων με τους περισσότερους επισκέπτες… [και έτσι] υποφέρει περισσότερο από τον υπερβολικό τουρισμό», δήλωσε.

Ο υπερτουρισμός αναγνωρίζεται ευρέως ως επείγον ζήτημα για τη Βενετία.

Η πόλη έχει έκταση μόλις 7,6 τετραγωνικά χιλιόμετρα, αλλά φιλοξένησε σχεδόν 13 εκατομμύρια τουρίστες το 2019, σύμφωνα με την ιταλική εθνική στατιστική υπηρεσία.

Ο αριθμός των επισκεπτών αναμένεται να ξεπεράσει τα προ της πανδημίας επίπεδα τα επόμενα χρόνια.

«Ο στόχος είναι να προσκαλέσουμε τους καθημερινούς τουρίστες να επιλέξουν τις ημέρες (εκτός αιχμής)”, δήλωσε. Οι τουρίστες που διανυκτερεύουν στην πόλη θα εξαιρούνται.

«Θέλουμε να δοκιμάσουμε (σ.σ.το τέλος) και, αν χρειαστεί, να το βελτιώσουμε. Δεν μπορούμε να συζητήσουμε για άλλα 40 χρόνια τι είναι καλύτερο να κάνουμε», πρόσθεσε.

Νωρίτερα φέτος η Unesco δήλωσε ότι η πόλη θα πρέπει να προστεθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς που κινδυνεύουν, καθώς οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και του μαζικού τουρισμού απειλούν να προκαλέσουν μη αναστρέψιμες αλλαγές.

Το 2021, απαγορεύτηκε η είσοδος μεγάλων κρουαζιερόπλοιων στο ιστορικό κέντρο της Βενετίας μέσω του καναλιού Giudecca μετά τη συντριβή ενός πλοίου στο λιμάνι. Οι επικριτές είχαν επίσης υποστηρίξει ότι τα πλοία προκαλούν ρύπανση και διαβρώνουν τα θεμέλια της πόλης, η οποία υποφέρει από τακτικές πλημμύρες.

ΠΗΓΗ:liberal.gr

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή