Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Αυτοδιοικητικές εκλογές β’ γύρου: Με μεγάλη διαφορά ο Γιάννης Τρεπεκλής προηγείται της Ρόδης Κράτσας στην ΠΙΝ

Αυτοδιοικητικές εκλογές β’ γύρου: Με μεγάλη διαφορά ο Γιάννης Τρεπεκλής προηγείται της Ρόδης Κράτσας στην ΠΙΝ

Στον 2ο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων των Ιονίων  οι πολίτες είχαν να  επιλέξουν ανάμεσα στην παράταξη της νυν περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου «Iόνιο Δυνατά. Κάθε Νησί Ψηλά!» που στηρίζεται από την ΝΔ και τον συνδυασμό «Ιόνια Εποχή» του Γιάννη Τρεπεκλή.

Με την ενσωμάτωση στο 64,05 (367 / 573 ΕΤ)ο Γιάννης Τρεπεκλής λαμβάνει 66,31% (22.867) και η Ρόδη Κράτσα 33,69% (11.617).

Με διάφορα 5.485 ψήφους από τη Ρόδη Κράτσα -Τσαγκαροπούλου, ο Γιάννης Τρεπεκλής είχε την πρωτιά και στον α’ γύρο των περιφερειακών εκλογών. Ειδικότερα, τα ποσοστά των δύο μονομάχων την 1η Κυριακή των εκλογών είναι 32,54% για τον Γιάννη Τρεπεκλή και 27,41% για την Ρόδη Κρατσα-Τσαγκαροπούλου.

Τα αποτελέσματα της κάλπης την πρώτη Κυριακή  έφεραν στην 3η θέση τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρο Γαλιατσάτο, με ποσοστό 15,76%, στην 4η την Αλεξάνδρα Μπαλού υποψήφια του ΚΚΕ, στην 5η την Μαρία Δρυ, υποψήφια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και στην 6η τον Γιώργο Ραιδεστινό από την ευρύτερη Αριστερά. Η παράταξη του Γιάννη Τρεπεκλή στην Κέρκυρα, συγκέντρωσε πολύ υψηλά ποσοστά, ενώ η Ρόδη Κράτσα επικράτησε σε Λευκάδα, Ζάκυνθο και Ιθάκη και ενώ ο Θόδωρος Γαλιατσάτος ήρθε πρώτος σε ψήφους στην Κεφαλονιά.

 

 

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή