Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Ανησυχεί η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για τις σχολικές μεταφορές

Ανησυχεί η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για τις σχολικές μεταφορές

Με ανακοίνωση που έβγαλε το σωματείο ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων Κέρκυρας πληροφορηθήκαμε ότι οι ανάδοχοι μεταφορείς που αναλάβανε τις σχολικές μεταφορές από τον Ιανουάριο, είναι απλήρωτοι 6 μήνες!!!
Σύμφωνα με την εξέλιξη αυτή ανησυχούμε ότι η έναρξη της σχολικής χρονιάς θα φέρει προβλήματα στις σχολικές μεταφορές και θα γίνουμε και πάλι μάρτυρες των περσινών απαράδεκτων γεγονότων με άδειες αίθουσες μέσα στον Σεπτέμβριο και που την αποκλειστική ευθύνη την έχει η Περιφερειακή αρχή. Οι εργαζόμενοι γονείς είτε θα πληρώσουν και πάλι από την τσέπη τους για να μετακινηθούν τα παιδιά τους στα σχολεία, είτε θα βρίσκονται σε απόγνωση αφού δουλεύουν ακόμα οι περισσότεροι από αυτούς την σεζόν, γεγονός που τους κάνει αδύνατο να λείψουν από τις δουλειές τους.

Απαιτούμε από την Περιφερειακή αρχή:

– Να πληρωθούν τώρα όλοι οι μεταφορείς για τις υπηρεσίες τους της προηγούμενης σχολικής χρονιάς
– Να υπογραφούν άμεσα χωρίς καθυστέρηση οι νέες συμβάσεις όλων των σχολικών δρομολογίων και να φροντίσουν οι ιθύνοντες να πραγματοποιηθούν φέτος ακόμη και τα λεγόμενα «άγονα» δρομολόγια.
– Με την έναρξη των δρομολογίων να γίνουν εντατικοί έλεγχοι σε όλα τα λεωφορεία.
Η οριστική λύση στο μεγάλο και πολύπλοκο πρόβλημα των σχολικών μεταφορών βρίσκεται στην δημιουργία ενός αποκλειστικά δημόσιου φορέα που θα έχει την ευθύνη για τις ασφαλείς μεταφορές των μαθητών.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή