Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Αναφορά Αλέξανδρου Αυλωνίτη : Απαράδεκτη η καθυστέρηση έναρξης των σχολικών μεταφορών στα σχολεία της Κέρκυρας

Αναφορά Αλέξανδρου Αυλωνίτη : Απαράδεκτη η καθυστέρηση έναρξης των σχολικών μεταφορών στα σχολεία της Κέρκυρας

❗❗ Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε αλλά στην Κέρκυρα η εκπαιδευτική κοινότητα είναι ανάστατη. Απαράδεκτη η καθυστέρηση έναρξης των σχολικών μεταφορών στα σχολεία της Κέρκυρας ❗❗

📎 Ο βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης κατέθεσε Αναφορά προς την κα. Υπουργό Εσωτερικών, για την απαράδεκτη καθυστέρηση έναρξης των σχολικών μεταφορών στα σχολεία της Κέρκυρας. Η αναφορά περιείχε τις από 8/9/2023, 10/9/2023 και 12/9/2023 ανακοινώσεις και δελτία τύπου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόρειας Κέρκυρας και της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Κέρκυρας.

📎 Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε αλλά στην Κέρκυρα η εκπαιδευτική κοινότητα είναι ανάστατη, λόγω της αδυναμίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, να εξελιχθεί ομαλά η μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολικά συγκροτήματα. Επισημαίνεται ότι τα προβλήματα αυτά δεν διαφαίνεται ότι θα ομαλοποιηθούν συνολικά το επόμενο διάστημα, όπως προκύπτει από συνάντηση της εκπαιδευτικής κοινότητας με την ηγεσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

✔ Ως ευνομούμενη Πολιτεία οφείλουμε να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν, πόσω μάλλον όταν αυτά έχουν σοβαρές επιπτώσεις στους οικογενειακούς προγραμματισμούς, την ίση μεταχείριση και πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία όλων των παιδιών και στην παροχή ασφάλειας στους πολίτες.

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

• Για την κα. Υπουργό Εσωτερικών

Θέμα: «Άμεση ανάγκη αποκατάστασης των σχολικών μεταφορών στα σχολεία της Κέρκυρας”

Ο Βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης καταθέτει προς την κα. Υπουργό Εσωτερικών, ως αναφορά, τις από 8/9/2023, 10/9/2023 και 12/9/2023 ανακοινώσεις και δελτία τύπου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόρειας Κέρκυρας και της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Κέρκυρας για την απαράδεκτη καθυστέρηση έναρξης των σχολικών μεταφορών στα σχολεία της Κέρκυρας.
Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε αλλά στην Κέρκυρα η εκπαιδευτική κοινότητα είναι ανάσταση, λόγω της αδυναμίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, να εξελιχθεί ομαλά η μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολικά συγκροτήματα. Επισημαίνεται ότι τα προβλήματα αυτά δεν διαφαίνεται ότι θα ομαλοποιηθούν συνολικά το επόμενο διάστημα, όπως προκύπτει από συνάντηση της εκπαιδευτικής κοινότητας με την ηγεσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Ως ευνομούμενη Πολιτεία οφείλουμε να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν, πόσω μάλλον όταν αυτά έχουν σοβαρές επιπτώσεις στους οικογενειακούς προγραμματισμούς, την ίση μεταχείριση και πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία όλων των παιδιών και στην παροχή ασφάλειας στους πολίτες.
Ως εποπτεύων φορέας παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες, προκειμένου να λάβουμε ουσιαστικές απαντήσεις και συγκεκριμένο, δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την ομαλοποίηση των σχολικών μεταφορών στην Κέρκυρα.

Αθήνα, 12 Σεπτεμβρίου 2023

Ο καταθέτων Βουλευτής

Αλέξανδρος – Χρήστος Αυλωνίτης

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή