Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Αλέξανδρος Αυλωνίτης : Η αλλαγή των κωδίκων θέλει προσοχή και επιστημοσύνη.

Αλέξανδρος Αυλωνίτης : Η αλλαγή των κωδίκων θέλει προσοχή και επιστημοσύνη.

Από το βήμα της Βουλής τοποθετήθηκε εχθές ο Βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Αλέξανδρος Αυλωνίτης κατά την συζήτηση νομοσχεδίου του Υπ.Δικαιοσύνης που αφορούσε αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Ο κ. Αυλωνίτης σημείωσε πως η κυβέρνηση από το 2019 μέχρι σήμερα έχει φέρει, 17 ή 18 τροπολογίες στους ποινικούς μας κώδικες. Οι νέες αλλαγές προβλέπουν τη φυλακή ως το φάρμακο διά πάσα νόσον, θεσπίζοντας μεγαλύτερες και εξοντωτικές ποινές, τις οποίες κυρίως επιβάλει πλέον ένας δικαστής.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση υπηρετεί το δόγμα «Νόμος και Τάξη». Το «αποφασίζομεν και διαττάσομεν».

Στοχοποιούνται για μια ακόμη φορά οι αδύναμοι: τα παιδιά πάνω από 15 χρονών θα μπαίνουν σωρηδόν φυλακή, ενώ προστίθενται έξοδα σε ποινικές διαδικασίες που οι ευάλωτοι θα αδυνατούν να ανταποκριθούν.

Ποια είναι τα επιστημονικά, διοικητικά ή άλλα επιχειρήματά της κυβέρνησης; Ποια είναι η σκοπιμότητα της αύξησης των ποινών;

Πρόκειται για μία ακόμη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης της ΝΔ, που υπακούει στα κελεύσματα του ποινικού λαϊκισμού και αποτελεί οπισθοδρόμηση για το ποινικό δίκαιο. Χωρίς να ακούει τους παράγοντες της Δικαιοσύνης (επιστημονικούς φορείς, δικηγόρους κτλ) , χωρίς να συστήσει νομοπαρασκευαστική επιτροπή. Ένα πραγματικό νομοθετικό τερατούργημα ψηφίστηκε χτες στη Βουλή.

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή