Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόρειας Κέρκυρας: Χωρίς σχολικές μεταφορές η έναρξη σχολικής χρονιάς.

Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόρειας Κέρκυρας: Χωρίς σχολικές μεταφορές η έναρξη σχολικής χρονιάς.

Μεγάλη αναστάτωση έχει δημιουργηθεί στις οικογένειες της Βόρειας Κέρκυρας μετά την είδηση ότι δεν θα πραγματοποιηθούν σχολικές μεταφορές από τη Δευτέρα 11/09, που είναι και επίσημα η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόρειας Κέρκυρας θέλοντας να προλάβει αυτές τις καθυστερήσεις στις σχολικές μεταφορές, πραγματοποίησε ραντεβού αμέσως μετά τη λήξη της περσινής σχολικής χρονιάς (19/06/2023) με την αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη και την υπεύθυνη του τμήματος Δια Βίου Μάθησης, οι οποίες μας διαβεβαίωσαν ότι δεν θα υπάρξει καμία καθυστέρηση με τη νέα σχολική χρονιά καθώς ο νέος τριετής διαγωνισμός θα έλυνε το πρόβλημα για 3 συνεχόμενες σχολικές χρονιές.

Με λύπη ενημερωθήκαμε ότι η προθεσμία για τον νέο “ενδιάμεσο” διαγωνισμό, που προηγείται του 3ετη, ξεκίνησε την 01/09/23 και έληξε την 06/09/23 και παρόλο που η συμμετοχή των μεταφορέων ήταν μεγάλη, η διαδικασία που απαιτείται για την ολοκλήρωση του (αξιολόγηση αιτήσεων, οικονομική επιτροπή κλπ.), απαιτεί ένα ορισμένο διάστημα, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν οι σχολικές μεταφορές για ακόμη μια χρονιά.

Σε επιστολή που μας κοινοποιήθηκε από το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κέρκυρας (αριθμός πρωτοκόλλου 94-29/08/2023), ενημερωθήκαμε ότι δεν έχουν πληρωθεί από την Π.Ι.Ν. οι σχολικές μεταφορές από 09/01/2023 έως 30/06/2023, όπως και ότι δεν έχει υπογραφεί καμία σύμβαση για το ίδιο χρονικό διάστημα. Στην Βόρεια Κέρκυρα, λοιπόν, θα μεταφέρονται μόνο οι ελάχιστοι μαθητές της Δευτεροβάθμιας που χρησιμοποιούν το ειδικό δελτίο του ΚΤΕΛ, οπότε η μεγαλύτερη πλειοψηφία των γονέων θα πρέπει να βρει τρόπο να μεταφερθούν οι μαθητές από και προς τα σχολεία, ειδικότερα την περίοδο αυτή η πλειοψηφία των γονέων εργάζεται για την καλοκαιρινή σεζόν.

Γιατί περίμεναν τελευταία στιγμή πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς (01/09/2023) να ανοίξουν τον νέο “ενδιάμεσο” διαγωνισμό;

Γιατί οι αρμόδιοι λοιπόν δεν έλαβαν σοβαρά υπόψιν την επιστολή των μεταφορέων;

Γιατί δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την Π.Ι.Ν. για την καθυστέρηση των μεταφορών;

Γιατί για άλλη μια χρονιά δημιουργείται αναστάτωση και ανασφάλεια στους γονείς και στους μαθητές της Βόρειας Κέρκυρας και όλου του νησιού;

Ζητάμε άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειες για την αποκατάσταση των σχολικών μεταφορών. Αναμένουμε λεπτομερή ενημέρωση από τους υπευθύνους και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα των ενεργειών τους.

 

Με εκτίμηση,

το Δ.Σ. της Ένωσης

ΚΕΡΚΥΡΑ ->
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ->
ΕΛΛΑΔΑ ->
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ->
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ->
ΚΟΣΜΟΣ ->
ΑΠΟΨΕΙΣ ->
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ->
Ο ΚΟΥΚΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ->
Επιστροφή Στην Κορυφή