Τίτλοι Ειδήσεων
Αρχική » Έκτακτη σύνοδος Πρυτάνεων σχετικά με τη λειτουργία των Πανεπιστημίων και τις αντιδράσεις για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια

Έκτακτη σύνοδος Πρυτάνεων σχετικά με τη λειτουργία των Πανεπιστημίων και τις αντιδράσεις για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια

Έκτακτη σύνοδος Πρυτάνεων μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη  23 Ιανουαρίου 2024 .

Σε ανακοίνωσή τους οι Πρυτάνεις αναφέρουν ότι: «Διανύοντας μία περίοδο αναμονής ως προς την επόμενη ημέρα της ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα μας, κατά την οποία τα πανεπιστήμια βρίσκονται αντιμέτωπα με καταλήψεις πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 Έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων μέσω τηλεδιάσκεψης.

Οι συνεχιζόμενες καταλήψεις πλήττουν την εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημίων και θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων αλλά και το εαρινό εξάμηνο.

Είμαστε υπέρ ενός ανοιχτού πανεπιστημίου το οποίο είναι το μόνο που μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες για τον δημοκρατικό διάλογο και την ελεύθερη έκφραση σχετικά με την σχεδιαζόμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο έχει ανάγκη της στήριξης της πολιτείας τόσο με σημαντική αύξηση της τακτικής επιχορήγησης όσο και με θέσεις μόνιμου διδακτικού και διοικητικού προσωπικού.

Ο διάλογος για κάθε νέα μεταρρύθμιση προϋποθέτει ανοιχτό και σε πλήρη λειτουργία το Δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Καλούμε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να συμβάλουν στην ομαλή λειτουργία του.

Μετά τη δημοσιοποίηση του σχεδίου νόμου για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια η Σύνοδος σε έκτακτη συνεδρίασή της θα το εξετάσει και θα διατυπώσει την άποψή της”.

 

Επιστροφή Στην Κορυφή